Medlemmer af “danmark” kan her fra nytårsskiftet få udbetalt et lille tilskud til betalingen af deres behandling hos Mette Zeuthen, Kolind Akupunkturklinik.

Medlemmer af “danmark” kan her fra nytårsskiftet få udbetalt et lille tilskud til betalingen af deres behandling hos Mette Zeuthen, Kolind Akupunkturklinik.

Tilskud til nålestik fra Sygeforsikringen "danmark"

Kolind akupunktør Mette Zeuthen er godkendt RAB Registeret Alternativ Behandler, og det er et krav, hvis kunderne skal kunne få tilskud til akupunkturbehandling

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fra årsskiftet er det blevet muligt at få tilskud til akupunkturbehandling fra Sygeforsikringen "danmark".

Tilskuddet gives kun, hvis akupunktøren er godkendt RAB Registeret Alternativ Behandler.

"Jeg ser det som en yderligere ankerkendelse af vores speciale, at mine patienter kan få tilskud til en handling hos mig," siger Mette Zeuthen, der har drevet Kolind Akupunkturklinik siden 2005. 

Lægelig diagnose

Hun er også uddannet sygeplejerske, og har arbejdet som sådan i en årrække, før hun begyndte uddannelsen som akupunktør.

Siden 2000 har hun arbejdet med akupunktur. Der kræves ikke en henvisning fra en læge, men der skal foreligge en lægelig diagnose før den første akupunkturbehandling.

Der kan kun gives tilskud til én første konsultation i behandlingsforløbet for samme sygdomsaktivitet.

"Der er ikke tale om astronomiske beløb, men det giver trods alt nogle nye muligheder, og det er vi godkendte akupunktører tilfredse med, " siger Mette Zeuthen, der i forvejen arbejder sammen med de lokale læger.

Akupunktur - Der kan kun gives tilskud til én første konsultation i behandlingsforløbet for samme sygdomsaktivitet. - 1. konsultation 30 procent af udgiften, dog maks. 110 kroner. - Normal behandling 30 procent af udgiften, dog maks. 70 kroner. - Der kan maks. inden for 12 måneder gives et samlet tilskud til akupunktur på 460 kroner.

Publiceret 05 January 2011 13:04