trafikken.dk/østjylland giver et glimrende og opdateret billede af trafikken i Østjylland.

trafikken.dk/østjylland giver et glimrende og opdateret billede af trafikken i Østjylland.

Digital Lars E. Christiansen til alle østjyder

Hjemmeside skal hjælp østjyderne til at skyde genvej i trafikken

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Lokal 3 i Ebeltoft: kører ikke til Kobbergårde, den vender om ved Boeslum brugs," kan man læse på hjemmesiden trafikken.dk/østjylland onsdag 5. januar.

Nyttig information for mange borgere, som det nu er muligt skaffe sig hver dag i det østjyske område.

Det er Vejdirektoratet, der i samarbejde med Midttrafik og 10 østjyske kommuner står bag den nye trafikportal, trafikken.dk/østjylland. Hovedstaden, Trekanten og Nordjylland har allerede deres egne regionale trafikportaler, og nu er det østjydernes tur til at få en gratis genvej til trafikken.
Genvejen består i samlet information om vej-, og vejrforhold, forsinkelser og aflysninger i den kollektive trafik som busser, tog, færger og fly, kødannelser, cykelruter og meget mere.

”Vi har en travl hverdag, og tiden er vigtig. Derfor er det oplagt at samle al trafikinformationen på én side, der hele tiden er opdateret. Det gør det lettere at træffe det rigtige transportvalg, hvad enten det er valg af transportform, afrejsetidspunkt eller rute” fortæller projektleder, Christian von Huth fra Vejdirektoratet.

Bil eller bus?

For de firehjulede er der blandt andet hjælp at hente fra webcams, der viser forholdene på flere af indfaldsvejene til Århus. På den måde kan man hurtigt vurdere, om man tør tage bilen, eller om man i stedet skal vælge offentlig transport. Det er ikke kun bilister, der får glæde af siden.

”Der er informationer om al transport i Østjylland. Målet er også at vise østjyderne, at der er et alternativ til bilerne. Vi håber, at siden kan give den kollektive trafik et løft, mindske trængslen og dermed også skåne miljøet.” lyder det fra Christian von Huth.

Publiceret 05 January 2011 13:48