Debat:

Motorvej helt til Grenaa

Af Niels Basballe Markedsgade 38, Grenaa - medlem af kommunalbestyrelse i Norddjurs (S)

"I det netop vedtagne trafikforlig er der afsat 2 mio. kr. til en forundersøgelse af hvad en forlængelse af Djurslandsmotorvejen indebærer. Der er ikke benævnt en bestemt længde og endelig ophør af vejen.

Derfor er det beskæmmende at se og høre forskellige interessenter drager den konklusion, at den skal ende ved Tirstrup, nærmere betegnet Aarhus Lufthavn.

Jeg vil derfor opfordre de sagsbehandlere der får med forundersøgelsen at gøre at de tager ”forlængelse af Djurslandsmotorvejen” for pålydende og beregner strækningen helt til Djurslands østligste punkt nemlig Grenaa.

Det er beviseligt, at Århus er meget afhængig af lufthavnen. Var den der ikke ville hele dens universitets struktur ramle sammen. Dette gælder også inden for universitetshospital sektoren. Også mange store virksomheder benytter dagligt lufthavnen. Der kører busser og taxier i pendulfart.

Hvis motorvejen etableres helt til Grenå vil Århus også få gavn af Grenaa havn.  Der er umiddelbar adgang til Kattegat. Også kursusvirksomhederne og hotelbranchen vil kunne blive interessante. Selv lystbådehavnen kunne udvikles idet brugerprisen måske var mere spiselig.

Selve prisen for motorvejen begrænses af at man kan benytte den eksisterende del af motortrafikvejen. Så er der økonomi til den videre gennemførsel til Grenaa. Samtidig løses ideerne med omfartveje uden om Tirstrup og Trustrup."

Publiceret 04 December 2010 14:27