Tale er sølv, tavshed er guld. Også når det gælder en slutspurt om næste års budget. Borgmester Kirstine Bille holder kortene tæt indtil kroppen.

Tale er sølv, tavshed er guld. Også når det gælder en slutspurt om næste års budget. Borgmester Kirstine Bille holder kortene tæt indtil kroppen.

Syddjurs:

Intensiv slutspurt om næste års budget i fuld gang

Når weekenden er omme, kan et bredt budgetforlig i Syddjurs allerede være på plads. Byrådet er kommet til opløbsstrækningen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Gruppeformændene med sekundanter i form af partimedlemmer fra baglandet har været flittige gæster på rådhuset i Ebeltoft, siden sidste torsdags første behandling af næste års budget.
En fåmælt borgmester Kirstine Bille (SF) bekræfter overfor Lokalavisen, at forhandlingerne fortsætter med uformindsket kraft fredag og weekenden med.
"Forhandlingerne er meget intense lige nu, og vi tager også weekenden i brug," lover borgmesteren, der ellers ikke er videre meddelsom med mere konkrete udmeldinger om temaer og dagsordener.
Hvorvidt hun har fået strikket forlig sammen, inden søndag er blevet til mandag, tør hun ikke gisne om, men alene intensiteten i forhandlingerne signalerer vel nærmest, at der meget vel kan blive sendt røgsignaler op af den kommunale skorsten søndag aften, som tegn på, at budgettet er i hus.

Skolerne slipper

Kirstine Bille vil ikke afsløre ret meget, men hun vedgår dog, at de besparelser på skoleområdet, der var indeholdt i budgetoplæget til første behandlingen, er pillet ud igen.
Hele raden af ordførere havde netop friholdelse af skole- og SFO-området som afgørende fikspunkt for de fortsatte budgetforhandlinger i deres respektiver ordførertaler ved første behandlingen.

Hvor lander Rønde?

En forhindring i de fortsatte forhandlinger, som der politik i og afventes med spænding i en ellers teknisk budgetdiskussion, er Rønde Vandrerhjems fremtid contra eksempelvis placeringen af Familieværket.
"Jeg er tilhænger af, at vi finder en løsning, hvor Rønde Vandrerhjem fortsat kan bestå som vandrerhjem eller noget, der ligner, men det er min egen personlige mening, og den ved jeg ikke om der er opbakning til," understreger Kirstine Bille.
Om udfordringen med Hotellet i Rønde og den skimmelsvamptruede teatersals fremtid, siger borgmesteren, at hun er tilhænger af, at hesten lige bliver klappet, og at der bliver udarbejdet en plan for Hotellets fremtid, så der bliver lavet en løsning som holder.
Skal Familieværket placeres på Vagtelvej 3 i Rønde?
" Det har vores forvaltning jo sagt, vil være en fin løsning."
I en afgørende forhandlingsfase er ordene ikke mange, selv fra en normalt snakkesagelig borgmester.
Det er også med til at understrege, at målstregen er nær.
"Vi har rykket os siden første behandlingen, men vi har fortsat et stykke arbejde, der skal klares," lyder hendes kortfattede konklusion torsdag eftermiddag.

Publiceret 30 September 2010 15:09