Dansk Røde Kors i Allingåbro er kun en af de mange genbrugsbutikker på Djursland.

Dansk Røde Kors i Allingåbro er kun en af de mange genbrugsbutikker på Djursland.

Genbrug er ikke flovt

Der bliver ikke kigget skævt til dig, når du går i genbrugsbutik

Af
Af Amalie Helbo og Annette Astrup Pedersen

praktikanter

"Folk holder lige udenfor genbrugsen. Det er overhovedet ikke flovt at gå i genbrugsbutik", siger Martha Christensen, der arbejder i dansk Røde Kors' genbrugsbutik i Allingåbro.
Vi besøger hende og Else Byskov i genbrugsbutikken og taler med dem om at arbejde i en genbrugsbutik.
Martha Christensen har arbejdet i genbrugsen i hele 22 år, mens Else Byskov i sammenligning nærmest er nybegynder med "kun" cirka 7 år i forretningen.
Engang var genbrug noget, man gik i, hvis man ikke havde penge nok. Sådan er det ikke i dag, er de to kvinder enige om.

Mange forskellige kunder

Martha og Else kan mærke den positive udvikling.
"Vi har mange stamkunder, som kommer og køber ind. De fleste er ældre eller unge mødre. Der er ikke så mange teenagere, men de, som kommer, bliver altid så glade, når de finder det, de søgte", siger Martha med et smil.
Martha og Else fortæller, at der også ofte kommer kunder fra andre byer for at gå rundt og rode efter noget spændende.
Om sommeren er der tit turister i byen, og mange af dem kigger også fordi genbrugen, fortæller de.

Annette A. Pedersen (tv) og Amalie Helbo, praktikanter.

Annette A. Pedersen (tv) og Amalie Helbo, praktikanter.

Det mener de unge:

Amalie Helbo, 15 år. "Jeg går ikke selv i genbrugsbutikker, men det kan da godt være, jeg skal til at gøre det nu. Før i tiden var jeg nogle gange med min mor i genbrugsbutikker, og det skete, at jeg kunne finde nogle fine ting. Da jeg var lille, var det mest små, flotte nipsting, jeg blev begejstret for i genbrugsbutikkerne. Jeg synes, det er super smart, at der er genbrugsbutikker. Hvis man skal have noget tøj til eksempelvis en fest, som man ved, at man ikke vil bruge fremover. Det er jo dumt at købe en dyr kjole til over 500 kroner, når man kan finde én til 100 kroner. Jeg tror ikke, der er mange unge, der går i genbrugen, men tallet er nok alligevel stigende. Flere og flere unge, synes jo, det er rigtig fedt at have noget, som ingen andre har. Der kommer også meget på mode, som allerede har været moderne før, og så er genbrugsbutikker et godt valg, da det er billigt, men samtidig også rigtig godt." Annette Astrup Pedersen, 15 år. " Jeg mener, at genbrugsbutikker er en rigtig god ting, og køber engang imellem selv ting i en genbrug. Det gode ved genbrugsbutikker er, at man altid kan finde noget helt unikt, fordi det ofte er noget lidt ældre tøj. På den måde kan man være sikker på, at det er noget, man ikke kan finde i en helt almindelig tøjbutik. En anden super god ting er, at det altid er meget billigt at købe tøj ting i genbrugsbutikker. Du kan være sikker på at finde noget, du synes godt om. Der er ikke så mange unge, der går i genbrugsbutikker, men jeg tror, at vi i de næste par år vil se flere og flere unge i genbrugsbutikker."

Publiceret 30 September 2010 10:45