10 år med støtte i Norddjurs

Støttegruppen for efterladte i Norddjurs fylder 10 års jubilæum

Af
Af Andreas Bo Jensen

I 10 år har grupper af sørgende mennesker mødt hinanden på Posthavecentret i Grenaa, mens der de seneste år også har været støttegrupper på Kulturperronen i Auning.

Støttegruppen, som hører under Kræftens Bekæmpelse, blev startet 2. november 2000 og dengang var det kun for efterladte efter pårørende, der var døde af kræft. Men efterhånden kom der også henvendelser fra folk, som havde mistet en pårørende ved hjerteslag, blodprop, trafikuheld, eller andet. I dag udgør denne gruppe et mindretal, mens hovedparten af deltagerne i støttegruppen har mistet på grund af kræft.

Krænger ikke sjælen ud

Ideen med støttegrupper er at deltagerne via samtaler i en gruppe, får lejlighed til at komme ind på emner, som man ikke let kommer ind på ved samtaler mellem venner eller i familien.

"Man sidder ikke og krænger sin sjæl ud, som nogen måske tror, men man fortæller kun det, som man selv har lyst til at fortælle. Det er ikke sådan at man bliver udspurgt nysgerrigt af hverken gruppen eller leder," siger leder Inge Rasmussen, Auning, som har været med i Støttegruppen siden opstarten 2. november 2000.

Støttegruppen er for voksne, og spektret spænder fra 24 til 77 år. De fleste er med i 4-6 måneder, men Inge Rasmussen understreger, at det er meget individuelt, og at deltagerne stopper, når de kan "stå på egne ben" .

Publiceret 30 September 2010 22:57