Boeslum Bakker Vandværk leverer postevand på højt niveau. Vandværket er i DM-finalen 2010.

Boeslum Bakker Vandværk leverer postevand på højt niveau. Vandværket er i DM-finalen 2010.

Syddjurs vandværk tættere på et dansk mesterskab

Boeslum Bakker Vandværk er videre i dysten om at levere Danmarks mest velsmagende vand

Af
Af Lars Norman Thomsen

Boeslum Bakker Vandværk er videre i dysten om at levere Danmarks mest velsmagende postevand. Vandværket dystede først i september i semifinalen på Lille Torv i Århus sammen med 13 andre vandværker om at komme med i finalen om at have det mest velsmagende drikkevand.
Århus Vand, Varde Vandværk og Boeslum Bakker Vandværk gik videre til finalen, der finder sted 4. oktober i København med deltagelse af 14 vandværker fra hele landet.

De 14 vandværker er fundet ved fire regionale arrangementer, hvor der både har været publikums- og dommersmagning. Dommerpanelet bestod af tre vinsmagere og en lokalkendt politiker, der smagte på vandet i en blindtest.

Førstepræmien på 50.000 kroner overrækkes af miljøminister Karen Ellemann, når konkurrencen endeligt er afgjort 4. oktober.

Pengene går til et velgørende vandprojekt i Tanzania.

Dansk Vand Grand Prix 2010 har Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA) som arrangør.

13 vandværker deltog

De 13 vandværker, der deltog i konkurrencen i Århus, var: Århus Vand, Boeslum Bakker Vandværk, Djurs Vand, Hammel Vandværk, Grenaa & Anholt Vandforsyning, Virklund Vandværk, Horsens Vand, Energi Viborg Vand, Strømmen Vandværk, Kristrup Vandværk, Spentrup Vandværk, Spjald Fjernvarme- og Vandværk og Varde Forsyning.

Publiceret 28 September 2010 21:56