Ryomgård Station er fortsat prydet af graffiti-fingeraftryk

Ryomgård Station er fortsat prydet af graffiti-fingeraftryk

Graffiti-netværk bag hærværk i Ryomgård

Østjyllands Politi har fundet frem til en person, der har indrømmet, at han står bag dele af det omfattende graffiti-hærværk som ramte Ryomgård midtby tre nætter i træk i sidste uge

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi har afhørt en person fra lokalområdet, der har indrømmet, at har sat sin signatur sidste uge i form af graffiti i Ryomgård," siger kriminalassistent Gert Nørholm, Østjyllands Politi. Det er hjælp fra borgere i byen, der har gjort det muligt for politiet at finde frem til vedkommende.

"Men vi ved, at der har været flere med, og derfor fortsætter vi efterforskningen. Graffiti-verdenen er meget speciel for udenforstående, men kigger man godt på de mange motiver i Ryomgård, kan man se flere forskellige signaturer og fingeraftryk, og derfor ved vi, at der har været flere med," fortsætter Gert Nørholm.

Den pågældende, som har indrømmet at have bidraget til miseren i Ryomgård midtby, er ikke i forvejen kendt af politiet for et større synderegister.

"Nej, vi kender ham kun meget lidt i forvejen. Vi er i graffiti-miljøet, og har ikke at gøre med mennesker, der er kriminelle i traditionel forstand."

Mærkeligt univers

"Et mærkeligt univers," lyder den korte karakteristik af graffiti-miljøet fra Gert Nørholm: "Det er miljø med hård konkurrence, hvor du får skulderklap og accept, hvis du præsterer noget godt. Vi har at gøre med unge, der lever i en verden med klart definerede love og regler, som jeg har opgivet at finde ud af."

Nørholm opfordrer de borgere, forretningsindehavere og husejere i Ryomgård midtby, der er blevet ramt af det omfattende graffiti-hærværk om at få renset mure, butiksfacader og biler snarest.

"Graffiti har det med at blive til mere, hvis det ikke bliver fjernet."

Fortsætter efterforskningen

Østjyllands Politi har et par mand, der ufortrødent fortsætter med at forsøge at optrevle graffiti-netværket.

"I den verden snakker man ikke over sig, og derfor har vi meget lidt at gå efter på trods af, at vi har fundet frem til den ene. Vi fortsætter dog efterforskningen," lover Gert Nørholm.

Ryomgård Erhvervsforening har udsat en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, der kan afsløre, hvem der har begået det omfattende graffiti-hærværk.

Gert Nørholm vil ikke forholde sig til om dusøren allerede nu skal udbetales.
"Jeg kender ikke forudsætningerne, men sagen er jo ikke helt opklaret, før vi finder frem til de sidste personer i netværket," understreger Gert Nørholm.

Publiceret 28 September 2010 09:52