Debat Syddjurs:

Bevar Rønde Vandrehjem

Af Morten Bang Sørensen og Mogens Frederiksen På vegne af bestyrelsen for Syddjurs Radikale:

"Det er med dyb undren og stor beklagelse vi nu oplever følgerne af et absolut fejlagtig byrådsbeslutning om at sælge Rønde Vandrehjem.

Vandrehjemmet var for bare 2 år siden særdeles veldrevet med rigtig god belægning. En belægning som spredte sig over hele året, selvom sommersæsonen naturligvis var den største. Rigtig mange turister fra ind – og udland kender Rønde fra deres ophold på det vel nok smukkest beliggende vandrehjem i Danmark.

Også for os lokale har vandrehjemmet været et sted, hvor store og små begivenheder har kunnet fejres. Hvor mange skoleklasser udefra  har ikke boet på stedet som led i udvekslinger og venskabsbysamarbejder.

Alt dette er ved at blive ødelagt på et tidspunkt, hvor man, som nationalparkkommune, ønsker at tiltrække endnu flere turister, og gerne under begrebet ”grøn Turisme”.

Det kan dog reddes endnu. Hvis byrådet i Syddjurs vil erkende at beslutningen om at sælge dette ”arvesølv” var forkert og opgive en hver tanke om alternative anvendelser som stedet alligevel ikke egner sig til.

Byrådet bør træffe en principbeslutning om, at der fortsat skal være vandrehjem og finde en løsning sammen med borgerne i Rønde og et kommende distriktsråd."

Publiceret 17 September 2010 00:21