Mikkel Friis Stær sidder over med en skade, når FC Djursland møder Tjørring på Grenaa Stadion lørdag klokken 14

Mikkel Friis Stær sidder over med en skade, når FC Djursland møder Tjørring på Grenaa Stadion lørdag klokken 14

2. division Vest:

FC Djursland møder forstadsholdet fra Tjørring

Til lørdagens kamp på Grenaa Stadion har FC Djursland comeback til den tidligere forsvarskrumtap og anfører Simon Sørensen i truppen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Sejr i lørdagens kamp på Grenaa Stadion kan give FC Djursland yderligere luft til bundregionen i 2. division Vest.
Tjørring, en forstadsflække nordvest for Herning, kommer på besøg med klubbens mangeårige træner Flemming Spring i spidsen.
Tjørring, der har et års ballast som divisionshold, fik klubbens første point i denne sæson, da holdet i sidste spillerunde hjemme spillede 2 - 2 mod fynske Næsby på to mål af den fremrykkede forsvarsspiller Jonas Sørensen.
Et resultat, som cheftræner i FC Djursland, Brian Engelund, har stor respekt for:
"Næsby er et rigtigt godt hold, så det resultat viser bare, at vi bestemt ikke kan tillade os at undervurdere Tjørring, som jeg også lige vil minde om, var vores onde ånd i Grenaa-tiden, da vi mødtes i Danmarksserien."

Familien Spring

Tjørring minder på mange måder om en rigtig jysk serieklub, hvor det ikke er et mål i sig selv at vinde fodboldkampe, men også at holde fast i en klubkultur, hvor alle kan nå at følge med.
Holdets træner Flemming Spring er om nogen bannerfører for den holdning, og den kultur som er skabt i den lille klub, hvis næstbedste hold spiller i serie 1.
På banen har sønnerne, tvillingerne Kenneth og Michael Spring (årgang 82) og lillebror Lennart Spring (årgang 88) været nogle af støtterne i flere sæsoner.
Michael Spring døjer med en lyskenskade og er ikke med på Grenaa Stadion, medens målfarlige Lennart Spring stod over mod Næsby. Han var egentlig skiftet til B1908 i sommerferien med udsigt til at skulle studere i København, men han fortrød, og det er de glade for i Tjørring.
Tjørring har skiftet ud i truppen i sommerferien, hvor flere unge fra FC Midtjylland og Ikast er kommet til sammen med den unge målmand Jonas Hovesen, som i sidste sæson spillede med hos Silkeborgs U-19 ligamandskab.

Favorit hos bookmakerne

FC Djursland har et par ændringer i truppen. Kantspilleren Mikkel Friis Stær sidder over med en skade, medens indskiftningssspilleren i de seneste par opgør, Thorkild Christensen, er optaget af en bryllupsfest.
De erstattes af Hans Paarup Larsen, der er tilbage efter en skade, den tidligere anfører og forsvarsstyrmand Simon Sørensen og U-19 spilleren Emil Mortensen.
Hans Paarup Larsen erstatter Mikkel Friis Stær i startopstillingen på højrekanten, medens Simon Sørensen foreløbig starter på bænken.
Et par småskader hos det stærke stopperpar, Søren Holdgaard og Claus Kock, kan dog betyde, at der undervejs bliver brug for den tidligere anfører.
"Simon har trænet fast og stabilt og gjort det godt for Grenaa i serie 2," roser Brian Engelund, der har Emil Mortensen med for første gang.
"En lynhurtig og aggressiv kantspiller, der kommer fra vores U-19 hold, men ellers tidligere har spillet i Aastrup/Hammelev," lyder karakteristikken fra cheftræneren.
Trods det, at bookmakerne gør FC Djursland til forhåndsfavoritter, vil Brian Engelund ikke gøre det samme.
"Jeg vil hellere sige, at det er to sammenlignlige hold, der mødes. Vi skal, uanset hvem vi møder, tage opgaven alvorligt, og det gælder også imorgen. Tjørring har mange kvaliteter, ikke mindst på dødbolde, som kan give os nok at se til," siger Engelund.

Tjørring

Tjørring stillede med følgende trup i den seneste kamp: 1. Jonas Hovesen 2. Jakob Rahbech 3. Jonas Sørensen 5. Kasper Thim 6. Danusan Sritharan 8. Ziad Nassar 9. Lennart Spring 10. Kenneth Spring 11. Ole Hansen 12. Jeppe Pedersen 13. Glenn Poulsen 14. H P Riis 15. Casper Johnsen 16. Lasse Pedersen 17. Izet Sabanagiz

Publiceret 17 September 2010 18:28