DI:

Erhvervsklimaet er lunkent

Dansk Industri (DI) har i en undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner fundet, at Norddjurs Kommune ligger lunkent i midten

Af
Af Nicole Wolter

Norddjurs Kommune har med sin store satsning på Nordhavnen i Grenaa lagt sig i selen for at tiltrække nye virksomheder.
Men det er måske ikke nok for at blive en attraktiv kommune for de virksomheder, hvis skattekroner luner så godt i kassen.
Norddjurs Kommune får nemlig kun en lunken 47. plads ud af 96 kommuner i en undersøgelse, hvor Dansk Industri har målt på erhvervsklimaet i landets kommuner.

Ærgerlig udvalgsformand

Lars Møller (S), formand for Kultur- og udviklingsudvalget, er ærgerlig.
"Det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi arbejder hele tiden benhårdt på at få et godt samarbejde med erhvervslivet. Men der er altså mange undersøgelser, hvor vi faktisk får en topplacering", siger udvalgsformanden og fortsætter: "Vi har lavet en ny erhvervspolitik, hvor vi arbejder med erhvervsklimaet og én indgang til kommunen for erhvervslivet. Jeg ved ikke, hvor bagudrettet denne undersøgelse er, men der er sket meget på det seneste, og vi har en god dialog med virksomhederne".

Fælles gennemgang

Lars Møller vil dog tage bolden op.
"Vi skal rette på det, hvor vi står dårligt, og vi skal lære af det, hvor vi står godt. Jeg vil gennemgå undersøgelsen med erhvervslivet i vores fælles erhvervspanel", konstaterer Lars Møller.
I undersøgelsen sammenlignes kommunerne på områder, der har betydning for erhvervslivet.
Det er f.eks. infrastruktur og transport, arbejdskraft, image og dialog med kommunen.

Publiceret 13 September 2010 09:00