Udvalgsformand Niels Erik Iversen (S) måtte højt til vejrs, så alle kunne se ham, da han talte.

Udvalgsformand Niels Erik Iversen (S) måtte højt til vejrs, så alle kunne se ham, da han talte.

Digterparken halvt færdig

Mange ældre var mødt frem til rejsegilde 9. september på plejecentret Digterparken i Grenaa

Af
Af Nicole Wolter

"Hvis ikke beboerne kan komme i skoven, kommer skoven til dem", sagde Niels Erik Iversen (S), formand for Voksen- og plejeudvalget.
Ordene faldt til rejsegildet 9. september på Digterparken i Grenaa, mens han stod på en stol i et af rummene på byggepladsen, hvor det første spadestik blev taget i efteråret 2009.
Der var mødt mange ældre og kommende beboere frem til rejsegildet, hvor også de kunne glæde sig over de smukke omgivelser, som det 3-etagers byggeri ligger i.

Føjer liv til år

Plejecenterleder Inge Bukart, Hedebo-Centret, der er den kommende leder af Digterparken, talte om det nye plejecenters ånd.
"Allerede nu får man et godt indtryk af bygningerne, men det bliver først rigtigt til noget, når beboerne flytter ind. Sammen skal vi skabe en ny hverdag, tradition og ånd", sagde hun.
Selvom mange skal være med til at skabe husets ånd, er der i hvert fald en ting, som Inge Bukart har på ønskelisten.
"Vi skal føje liv til år - ikke år til liv", sagde hun, og så nikkede hun til 79-årige Ruth Lyngbygaard, der støttet af sin søn gik ned i den ene ende af lokalet for at smide et glas mod cementgulvet.

Knust glas og pølser

"Hvad skal jeg med det?" sagde hun lidt forvirret, da hun fik glasset i hånden.
Men hun så helt opløftet ud, da hun forstod, og så smed hun glasset hårdt mod cementgulvet, så det smældede i lokalet.
På den måde kom der ligesom liv i bygningen, og da der senere blev serveret varme pølser med brød og dyppelse til, begyndte stedet også at dufte.
Byggeriet skal ifølge planen være indflytningsklar i uge 34 i 2011.

Om Digterparken:

Digterparken er del af en handlingsplan vedrørende ældreboliger, der er iværksat af Norddjurs Kommune. Planen går ud på at opføre 282 nye boliger og ombygge 22 boliger i første etape og at opføre 75 nye boliger med tilhørende fælles- og servicearealer i anden etape. Det medfører, at andre boliger som for eksempel Hedebo-Centret i Grenaa skal nedlægges. Planen medfører en tilvækst af boliger på ældre og handicap-området på 50. Der har allerede været rejsegilde på handicapinstitutionen Skovstjernen, som opføres på Tove Ditlevsens Vej 2 og 4 på området øst for Søndre Skole og vest for Hedebo-Centret.

Publiceret 13 September 2010 10:00