11-årige Laurids Rolann debuterer på det store biograflærred i filmen

11-årige Laurids Rolann debuterer på det store biograflærred i filmen "Søde Lille Du"

Unge Laurids fra Kolind på det store lærred i KomBi

Den nye danske low-budget spillefilm, Søde Lille Du, får lokal premiere søndag 12. september i KomBi Hornslet med unge Laurids Rolann fra Kolind i hovedrollen

Af
Af Lars Norman Thomsen

11-årige Laurids Rolann, Kolind, debuterer fredag på det store biograflærred i flere biografer landet over. Laurids Rolann spiller hovedrollen som Rasmus i den nye danske film "Søde Lille Du", der har den unge og helt uprøvede Charlotte Madsen som instruktør.

Filmen er en coming-of-age (om en drengs aldersmæssige udvikling) historie, der handler om skyld og tilgivelse.

I en lille jysk landsby har ti-årig Rasmus en tragedie på samvittigheden. Ved et uheld skød han som 5-årig sin søster, medens hans mor i soveværelset var ved at blive bollet af landbetjenten Laust. En frygtelig tragedie, som hele byen har fortrængt.

Et venskab med en ny pige i klassen giver Rasmus lejlighed til at foretage en rejse i sindet, der bringer ham til et opgør med både sin mor og Laust i håbet om en erkendelse og accept af andres og ikke mindst sin egen skyld.

Therese Glahn er moderen

Filmen er lavet som et low-budget projekt, hvor alle arbejdede gratis over sommerferien 2009. Med stor hjælp fra private sponsorer, familie og venner blev det store projekt en realitet.

Laurids Rolann, der gik til casting på filmprojektet og fik tildelt hovedrollen, er ligesom stort set resten af skuespilholdet ukendte amatører. Kun Therese Glahn, der spiller moderen, og Michael Asmussen - bedst kendt som Eddie i tv-reklamerne for EDC - som spiller Laust, er professionelle skuespillere.

Instruktør Charlotte Madsen har arbejdet på filmprojektet i ca. halvandet år. Hun har selv skrevet manuskriptet, instrueret og produceret filmen, der var ca. 90 minutter. Optagelserne til "Søde lille du" er lavet i henholdsvis Thyborøn og Bækmarksbro, hvor Charlotte Madsen er født og opvokset.

"Søde Lille Du" vises i KomBi søndag 12. september kl 16.15 og muligvis lørdag 18. september og søndag 19. september.

Se trailer

Man kan se en trailer fra »Søde lille du« på KomBi's hjemmeside, og Charlotte Madsen arbejder i øjeblikket på en DVD-udgave af debutfilmen.

Publiceret 01 September 2010 15:19