Fysioterapeut og indehaver Nina Adsersen afprøver det nye udstyr på fysioterapeut Malene Henningsen.

Fysioterapeut og indehaver Nina Adsersen afprøver det nye udstyr på fysioterapeut Malene Henningsen.

Ny behandling kan hjælpe mod slidgigt

Ny behandling med elektriske impulser i Rønde Fysioterapi & Træning kan gøre livet lettere for mange smerteplagede patienter.

Af
Af Martin Schultz

Det anslås, at omkring 500.000 danskere på den ene eller anden måde er plaget af stive og smertende led. Det gør ondt i knæ, hofter, ryg, nakke eller fingre og kan gøre dagligdagen besværlig og smertefyldt, og selv små hverdagsfunktioner besværlige at udføre.
"Slid i bevægeapparatet kan være genetisk, men er ofte resultatet af hårdt fysisk og/eller ensidigt arbejde. Også sportsudøvere kan være besværet af skader i bevægeapparatet," siger indehaver af Rønde Fysioterapi & Træning, fysioterapeut Nina Adsersen.
Men nu kan klinikken tilbyde en ny behandlingsmetode, som kan gøre livet lettere for mange mennesker med slidgigt.
"Det er især mennesker med en let til moderat slidgigt, som med fordel kan have gavn af den nye behandling."

Uden bivirkninger

Den nye behandlingsmetode er baseret på elektriske impulser. Metoden kaldes Re5 og sker ved at en magnetbehandling sætter svingninger i gang i vævet. Der går en genopbygning i gang, som udnytter kroppens egne naturlige helingsprocesser.
"Cellevævet påvirkes og celleaktiviteten forøges. Det fører til reduceret stivhed og øget funktionalitet i de behandlede led," fortæller fysioterapeut Malene Henningsen, som bruger Re5 metoden på klinikken i Rønde. Metoden er uden bivirkninger og redskabet anbringes uden på tøjet på det område på kroppen, der skal behandles.
"Vi oplever, at folk igen kan knappe små knapper, tage strømper på, dreje nakken i trafikken eller gå på trapper."

Går gerne nye veje

Fysioterapeut Nina Adsersen overtog klinikken i Rønde efter Lilian Lindgård i 2008 og syv fysioterapeuter er i dag beskæftiget i Rønde Fysioterapi & Træning..
"Vi vil gerne tænke nye tanker uden at være ukritiske," siger Nina Adsersen.
På gigtbehandlingsområdet er klinikken gået nye veje med brug af indlægssåler i sko, eller med behandling i varmtvandsbassin i Auning. Den nyeste tilbud er R5 behandlingen, som er udviklet af danske forskere ved Panum Instituttet ved Københavns Universitet.
Alle kan blive behandlet med R5metoden undtagen gravide, folk med pacemaker eller kræftpatienter i behandling.
Rønde Fysioterapi & Træning vil demonstrere Re5 behandlingen på sundhedsmessen i Rønde Idrætscenter mandag 6. september.

Publiceret 01 September 2010 12:28