Kajakinstruktionenen starter på land. Foto: Birger Holmgaard

Kajakinstruktionenen starter på land. Foto: Birger Holmgaard

Så vender vi kajakken i Kalø Vig

Stor interesse for at prøve en tur på vandet i en kajak ved Nappedam Kajaks Åbent Hus aften.

Af
Af Martin Schultz

Initiativet med en kajakklub i Røndeområdet er blevet taget særdeles positivt imod.
Da den nye Kajakafdeling i Nappedam Bådelaug forleden holdt Åbent Hus var der en hel overvældende interesse for at prøve at glide ud på det stille vand på Kalø Vig.
"60 interesserede personer mødte op og det betød masser af aktivitet på til lands og til vands," siger en af initiativtagerne til den nye kajakafdeling, Arne Tophøj, Rønde.
Nappedam Kajak nød godt af det udsøgte sommervejr Skt. Hansdag, men der er ikke tvivl om at kajaksportens kombination af motion og naturoplevelse har fat i rigtig mange mennesker netop i disse år.

Ro på egen hånd

Nappedam Kajak er en nystiftet afdeling under Nappedam Bådelaug og har allerede omkring 40 medlemmer, og kan sikkert se frem til medlemsfremgang.
På Åbent Hus aftenen var der aktiviteter både på land og i vandet, når afdelingens instruktører skulle vise hvordan man ror en kajak.
"Vi fortalte desuden om hvordan man bliver friroer, som betyder at man må ro ud på egen hånd," siger Arne Tophøj. Til en start må nybegyndere kun ro ud sammen i grupper.

Hjælpe sig selv og andre

Før kajakroere kan ro ud på egen hånd skal de gennemgå et frironingskursus, så roeren bliver sødygtig.
"Kajakroeren skal kunne svømme, have roet et antal kilometer, og vise, at roeren kan hjælpe sig selv og andre," siger Arne Tophøj.
Nappedam Kajak vil henover sommeren lave flere prøveaftner for interesserede kajakroere og vil senere afholde frironingskurser.
På afdelingens hjemmeside nappedamkajak.dk er der yderligere oplysninger at hente for kajakinteresserede.

Senere på aftenen var der mulighed for at få en tur på vandet. Foto: Birger Holmgaard

Senere på aftenen var der mulighed for at få en tur på vandet. Foto: Birger Holmgaard

Publiceret 30 June 2010 09:56