Debat Norddjurs:

Det hjælper at stå sammen om Grenaa Sygehus

Af borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune:

"Regionen har besluttet ikke at lukke Grenaa Sygehus. Det var den gode nyhed i forrige uge. I et tæt og godt samarbejde med Støtteforeningen for Grenaa Sygehus, har vi i Norddjurs Kommune deltaget i kampen for at bevare sygehuset. Det er lykkedes stort set.
Samtlige partier har deltaget i arbejdet og vi har ikke kun gjort det for at fastholde de arbejdspladser og behandlingsmuligheder vi har tilbage. Vi har også gjort det, fordi vi ville bære de eksisterende regionsfunktioner i Grenaa med ind i et sundhedshus, der skal være den moderne udgave af borgernes krav på adgang til sundhedsvæsenet i nærområdet. Vel og mærke der, hvor vi kan forsvare det fagligt.
Det perspektiv skal vi fastholde. Jeg ser som borgmester kampen om sygehusfunktionerne i Grenaa som en forhandling om, hvad vi skulle have med os ind i det nye sundhedshus. Vi fik det meste og fundamentet er intakt. Norddjurs Kommune og Region Midtjylland kan nu i fællesskab udvikle sundhedshuset i Grenaa og jeg ser meget gerne, at vi får deltagelse af alle afgørende partnere i det samlede lokale sundhedsvæsen.
Både i medierne og på gaden har borgere og politikere selvfølgelig i ugerne op til forliget i regionen aflæst hvad deres politikere har sagt og gjort, mens det der er foregået netop der, hvor afgørelsen kunne træffes er mindre tilgængelig. Jeg kender det godt. Før du går til en forhandling, så forventer folk du står fast. Kæmp for det hele, som der var en der sagde højt til regionsmedlem Gert Schou på borgermødet på rådhuset i Grenaa.
Når du går efter et resultat og ved hvem du repræsenterer, må du blive ved bordet og holde fast i bordkanten. Jeg har som borgmester i Norddjurs personligt været i tæt samarbejde med Gert Schou i hele forløbet. Ikke kun fordi vi er medlem af samme parti, men også fordi Gert Schou er det eneste regionsmedlem fra Djursland. Gert Schou blev ved bordet i hele forløbet, kæmpede for det hele og vi fik det meste.
At vi fik et forlig mellem S,SF og RV på sygehusområdet i Region Midtjylland, der herefter opnåede tilslutning fra V,C og DF var lykkeligt og jeg vil gerne takke alle, der hjalp os igennem. Det gælder også de regionsrådsmedlemmer fra SF, V og DF, der ikke er fra Djursland, men som prioriterede at diskutere med os. Her blev der også lyttet. Jeg tror også det er en del af resultatet.
At skrive Gert Schou ud af den historie og herefter gøre redningen af Grenaa Sygehus til bestemte partiers resultat er ikke i overensstemmelse med det faktisk forløb. Som socialdemokrat kan jeg stå inde for samtlige lokale socialdemokraters indsats for sagen, men vi var ikke ene om det."

Publiceret 28 June 2010 06:46