KPI-anfører Jeppe Pedersen (orange) og hans holdkammerater formåede aldrig at nedbryde IFMs defensive organisation i lokalopgøret.

KPI-anfører Jeppe Pedersen (orange) og hans holdkammerater formåede aldrig at nedbryde IFMs defensive organisation i lokalopgøret.

Seriefodbold:

Godt organiserede IF Midtdjurs fik point i lokalopgøret

De næsten 300 tilskuere på Kolind Park fredag aften kunne mæske sig med store stadionpølser med tilbehør serveret af medarbejdere fra Djurslands Bank. Spillerne på banen kunne desværre ikke servere fodboldspil af samme klasse.

Af
Af Martin Schultz

Rammerne var helt perfekte til fredagens lokalopgør mellem Kolind-Perstrup IF (KPI) og IF Midtdjurs (IFM) på Kolind Park. 300 tilskuere omkransede banen, stadionspeaker Harald Bjerregaard bød velkommen og præsenterede de to hold, Djurslands Banks medarbejdere serverede kæmpestore stadionpølser med tilbehør, og selv fik fodboldafdelingen i KPI fadbamserne til at skumme i sommersolen.
Desværre kunne spillet på banen ikke stå mål med de perfekte rammer. Lokalopgøret blev selvfølgelig en intens affærre, men aldrig det store sus rent spillemæssigt.
Som ventet startede IFM i en defensiv organisation med den dygtige målmand Peter Have som ankermand, og trods megen boldbesiddelse formåede KPI ikke at komme til større chancer. KPI spillede generelt for langsomt og med for mange berøringer i store dele af kampen. Desuden underpræsterede flere af holdets nøglespillere i opgøret, og det var tydeligt at omgivelserne influerede negativt på mange af spillerne.
IF Midtdjurs spillede med stor disciplin og formåede at holde en kompakt organisation i hele kampen.
Efter små 25 minutters spil fik IF Midtdjurs tilkendt et frispark 30-35 meter fra KPI-målet. Mads Søndergaard Thomsen hamrede til bolden, og den strøg i mål ved forreste stolpe. KPI-målmand Rasmus Klessner Hansen, der har stået en fin sæson, burde have reddet, og han var da også efter kampen mand nok til at tage målet på sin kappe.
Inden IFM-scoringen havde den gardehøje Jonas Simonsen haft et langskud fra 40 meter, som til KPI-målmandens overraskelse ramte stolpen.

Bisgaard udlignede

Mod første halvlegs slutning udskiftede KPI både Simon Leth-Nissen og Jesper Friis Jensen til fordel for Michael Meldgaard Petersen og Mikkel Friis Stær. Sidstnævnte, der normalt spiller med hos FC Djursland i Danmarksserien, erstattede efter aftale KPIs normalt stærke midterforsvarer Søren Nyholm Kjellerup Rauff, der efter opvarmningen igen måtte melde forfald.
Mod slutningen af halvlegen blev KPIs Kasper Høegh Therkildsen spillet fri i en gunstig diagonalposition foran IFM-målet, men i stedet for at klappe på kassen, gik den normalt træfsikre spiller ned i tempo og foretog et par unødvendige driblinger, så chancen blev forpasset.
Bagud 1 - 0 ved pausen intensiverede KPI presset fra anden halvlegs start, men bevægeligheden og farten i spillet nåede aldrig de højder, der skulle til for at nedbryde IFMs gode defensive organisation.
Når KPI havde mulighederne for at komme til indlæg, blev der slået høje ballonbolde ind i feltet, og dem tog Peter Have sig sikkert af.
KPI fik dog udlignet i det 62. minut efter et opspil, hvor der for engangs skyld var fart på.
Rasmus Peter Bisgaard Hansen udlignede fra en position få meter fra bagerste stang.
Herefter skete der ikke det helt store. KPI'erne var mest i boldbesiddelse, medens IFM'erne udnyttede alle frispark ved at sende dem mod de store brødre, Jonas og Jesper Simonsen, i feltet uden resultat.

Retfærdigt resultat

Trods klar overvægt i boldbesiddelse kan KPI'erne ikke indvende noget mod resultatet. IFM forsvarede sig dygtigt, og den defensive organisation formåede hjemmeholdet aldrig at nedbryde.
Hos IFM spillede de to unge centerforsvarere, Jeppe Gribsholt og Mads Bojer Simonsen, en god kamp sammen med målmand Peter Have, og på midtbanen kom Jens Jonathan Andreassen i vejen for meget.
Bedst hos KPI var de to midterforsvarere, Mads Groht og Thomas Zacher Sørensen, men de blev heller ikke presset nævneværdigt.
KPIs normalt stærke offensive spillere kom aldrig til at sætte deres præg på begivenhederne.
Lokalopgøret forløb uden dramatik, og dommer Lars Henrik Laursen havde fint styr på tingene. Han uddelte tre gule kort undervejs, et til KPI og to til IFM.

Publiceret 05 June 2010 11:54