"Venstre er blevet desperate," siger det enlige radikale byrådsmedlem Carsten Bech.

Specialcenter Syddjurs:

- Venstre er desperate

Det Radikale Venstres Carsten Bech har ikke intentioner om at være sponsor for de nye friskoler, som Venstre påstår bliver tilfældet, hvis et politisk flertal vælger at sælge Feldballe Skole.

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det virker noget desperat, når Venstre forsøger at skyde friskolerne motiver i skoene, som de ikke har. Jeg tænker her på bemærkningen fra Claus Wistoft om, at resten af kommunens borgere ikke skal være sponsorer for friskolerne," siger Det Radikal Venstres Carsten Bech.

"Der er ingen, der har planer om at forære kommunens bygninger væk, og det har friskolerne
heller ikke bedt om," tilføjer Bech.

Han opfordrer i stedet Wistoft & co. til at rette blikket mod deres egene holdninger og standpunkter: "Vi bliver præsenteret for skiftende oplysninger om elevtallet. Der mangler en prognose for behovet her og nu, og flere år frem. Det gælder både elevantal og fysiske rammer for et kommende specialcenter," siger Carsten Bech.

Han finder det fortsat mærkværdigt, at en ombygning i Feldballe kan klares for 3.5 mio. kroner.

"Det fremkommer ved, at der laves ændringer i 30 procent af bygningsmassen for 5.000 kroner pr. kvadratmeter. Hvad så med resten af arealet, mon ikke der kommer en regning senere," spørger det radikale byrådsmedlem.

Carsten Bech kan heller ikke få øje på sammenhængen mellem den lave pris på ombygningen af Feldballe Skole contra "en byggepris på fra 15.000 til 17.500 pr. kvadratmeter eksklusiv moms, hvis der skal bygges nyt."

"Det hænger ganske enkelt ikke sammen, og derfor er det eneste fornuftige og ansvarlige, at udbyde Feldballe skole til salg, og samtidig udnytte salgsperioden til at fremskaffe et ordentlig beslutningsgrundlag for en permanent placering af specialskolen," siger Carsten Bech.

null

Publiceret 19 May 2010 09:41