Debat Syddjurs:

Det handler om troværdighed og respekt for borgerne, Wistoft

Af Mårten Breum (SF) Medlem af Syddjurs Byråd:

Vedrørende special"centret" - jeg foretrækker ordet specialskole - og vil helst have, at eleverne giver skolen navn - så ser vi, hvordan de forskellige partier følger deres ideer og overbevisninger. Det er helt ok. Alle de forskellige argumenter vil blive krydset og luftet i morgen til byrådsmødet.

Mit afgørende argument for ikke at ville lægge en specialskole i skolebygningen i Feldballe er, at det kan jeg ikke - for jeg har lovet Feldballes borgere, at de fik deres friskole dér!
De, som var til det store valgmøde i Feldballe, vil huske, hvordan SF og S tilsluttede sig R's løfte til beboerne i den lille by - og lovede dem en friskole i deres skolebygning. Det løfte holder vi nu!
Venstre lovede intet på det møde. Og de holder det heller ikke! - som så ofte før lader de borgerlige penge gå frem for menneskelige argumenter. Claus Wistoft: Du snakker om nogle penge, der bliver overført fra "normal-området" til "special-området" - er det ikke en kæmpe overførsel, at overføre en skolebygning, hvor en friskole vil holde "normal-område" til et specialcenter? -

Og at jeres økonomiske beregninger er tvivlsomme - er der vist ingen tvivl om. I vil tørre byggeudgifterne af på Feldballe Friskole så vidt jeg kan se. Jeg synes, det er slemt nok, at vi har tørret skoledriften af på borgerne. Venstre føjer spot til skade. Jeg holder bare mit valgløfte til beboerne i Feldballe, når jeg i morgen stemmer for at sælge Feldballe skole til friskolegruppen.

Publiceret 19 May 2010 18:47