Per Bertelsen, flankeret af Brian Spliid (tv) og Allan Jespersen fra Grenaa IFs håndboldledelse, skal både træne damer og herrer i den kommende sæson.

Per Bertelsen, flankeret af Brian Spliid (tv) og Allan Jespersen fra Grenaa IFs håndboldledelse, skal både træne damer og herrer i den kommende sæson.

Håndboldtræner med flere kasketter

Per Bertelsen skal både være assistenttræner for herrerne i Åstrup/Hammelev og Grenaa og træne GIF-håndbolds damer i Serie 1 én gang om ugen i den kommende sæson.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nyoprykkede Aastrup/Hammelev - Grenaa IF (ÅHG) er ved ar ruste sig til den kommende sæson i 3. division for klubbens bedste herrehold.
På trænersiden fortsætter Torben de Place som cheftræner for fællesholdet, medens Erik Rasmussen stopper som assistent. Hans opgaver overtages af Per Bertelsen, i sidste sæson træner for Grenaa IFs bedste håndbolddamer, der måtte lide den tort at rykke ned fra Jyllandsserien.
Nedrykningen har betydet, at flere af damespillerne ved sæsonafslutningen gav udtryk for, at de ville skifte til Aastrup/Hammelev, der klarede oprykkersæsonen i 3. division meget fornemt.
Derfor blev man i Grenaa IFs håndboldbestyrelse enige om at foreslå Per Bertelsen en lidt anden arbejdsbeskrivelse,, som betyder, at han får både med herrer og damer at gøre på træningsbanen. Ved siden af jobbet som assistenttræner for Torben de Place, skal Per Berthelsen træner Grenaa IF damerne en gang om ugen og være primus motor for ÅHGs næstbedste herrehold i serie 1. Når kampene falder sammen har herreholdet i Serie 1 den højeste prioritet.

Michael Fischer (tv) får Steen Elkjær (th) som assistent til træningen af U-18 herreholdet i Aastrup/Hammelev - Grenaa.

Michael Fischer (tv) får Steen Elkjær (th) som assistent til træningen af U-18 herreholdet i Aastrup/Hammelev - Grenaa.

Fire esser

Trænerduoen de Place/Bertelsen på herreseniorsiden suppleres af Michael Fischer og Steen Elkjær på ungdomssiden. Cheftræner Fischer får Steen Elkjær som assistenttræner for det U-18 herrehold, der skal forsøge at kvalificere sig til eliten.
Med løsningen står fællesholdet Åstrup/Hammelev-Grenaa for herrer med et stærkt trænerteam lige fra Jyllandsserien og Serie 1 og til og med en stor
Det er ikke mindst den kobling, som Per Bertelsen kan se muligheder i. Han har tidligere arbejdet med de bedste ungdomshold i Hornbæk, Randers HK og Aars, hvor sidstnævnte klub havde hold i ungdomsdivisionen for herrer.
Per Bertelsen er færdig med modulerne som divisionstræner og regner med at gå op til en test i Dansk Håndbold Forbunds regi for at blive kvalificeret til diplomuddannelsen i løbet af i år. I dag skal der faktisk to test til, før trænerne bliver indstillet til diplomuddannelsen i DHF.
"Jeg har ambitioner om at blive træner på fuld tid, enten som assistent for et ligahold eller at være i spidsen for et 1. divisionshold," siger Per Bertelsen, som sammen med Torben de Place samler spillerne 12. maj.

Opgiver ikke damerne

Dameseniorafdelingen i Grenaa IF, der efter to nedrykninger i træk nu er at finde i serie 1, drosler ikke ned for ambitionsniveauet. Dameseniorspillerne kommer til at træne under Per Bertelsen én gang om ugen og én gang om ugen i fællesskab med klubbens U-18 piger, som Povl Mortensen, Kim Sørensen og Bjarne Nygaard har ansvaret for.

Publiceret 07 May 2010 11:01