Debat Norddjurs:

Økonomisk ansvarlighed

Af Allan Gjersbøl Jørgensen (S) Næstformand i Miljø- og teknikudvalget Kommunalbestyrelsen Norddjurs:

"De borgerlige beskylder ofte Socialdemokratiet for, at vi ikke er økonomisk ansvarlige. I Norddjurs er sagen dén, at den økonomiske uansvarlighed skal findes i den borgerlige lejr hos Venstre (V) og Borgerlisten (BL).

Den tidligere Borgmester Torben Jensen (BL) har tilladt sig som øverste ansvarlige i Norddjurs kommune, at basere budgettet på jord- og grundsalg. Hvordan kan Torben Jensen tillade sig at forvente et massivt jord- og grundsalg midt i en finanskrise (efteråret 2009), hvor boligmarkedet var dødt og håndværkerne arbejdsløse? Derfor er det mig også en gåde, at både Venstre og Borgerlisten ikke vil erkende, at der er en alvorlig ubalance, imellem indtægter og udgifter, i kommunens økonomi. Indtægterne er mindre end udgifterne, og derfor må vi hæve indtægterne, for at få "husholdningen" til at hænge sammen.

Det vil sige at kommuneskatten skal hæves. Alternativet er at udhule velfærden endnu mere, end Regeringen presser os til i forvejen med deres nul-vækst politik og spareplan i kommunerne! De borgerlige mener, at hvis skatten hæves, vil tilflytningen til kommunen mindskes. Der er jeg lodret uenig, og det er fakta også. Folk flytter ikke fra/til kommuner i Danmark på grund af skatteprocenten.

Folk køber hus, hvor man får nogle m2 for pengene, hvor man er nær en skole, og hvor man kan se en god service i de kommunale velfærdstilbud. Under Torben Jensens regime har vi oplevet en relativt stor fraflytning, og der har skatten været, som den er nu – relativt lav. At skatten er en fraflytnings/tilflytnings faktor holder ikke. Derfor er det på sin vis økonomisk uansvarligt at basere kommunens budget på de nuværende indtægter, som de borgerlige foretrækker."

Publiceret 07 May 2010 09:21