Enhedslistens Christian Bundgaard ønskede ikke overraskende Lars Løkke Rasmussen & co. hen, hvor peberet gror.

Enhedslistens Christian Bundgaard ønskede ikke overraskende Lars Løkke Rasmussen & co. hen, hvor peberet gror.

1. maj:

U-Løkke, Spring-Hjort og reformchok

Den siddende regering havde ikke mange proselytter på 1. maj mødet på Hotellet i Rønde arrangeret af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og LO Djursland.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Enhedslistens Christian Bundgaard har de politiske idealer i behold, og han er altid parat til at lufte dem ved alle givne lejligheder. Den garvede politiker serverede en brandtale mod Lars Løkke Rasmussen regeringen ved 1. maj mødet på Hotellet i Rønde, som LO Djursland, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten var værter for.
Bundgaard ville ikke overraskende have fjernet "U-Løkke" og "Spring-Hjort" fra deres nuværende positioner som henholdsvis statsminister og finansminister.
"Det skæve Danmark, som vi nu hører så meget om, er et synligt resultat af denne regerings politik," sagde Christian Bundgaard bl.a.

60-70 1. majgængere markerede arbejderbevægelsens internationale kampdag med brunch, taler og mange stedsegrønne sang fra Arbejdersangbogen.

60-70 1. majgængere markerede arbejderbevægelsens internationale kampdag med brunch, taler og mange stedsegrønne sang fra Arbejdersangbogen.

Stop reform-hysteriet

Christian Bundgaard, der fortsat udviser et engagement som rendte han rundt i Barcelonas gader under Den Spanske Borgerkrig, kaldte Liberal Alliance og den borgerlige tænketank, Cepos', snak om, at Danmark tørster efter reformer, for det rene nonsens.
"Nej, vi er ved at blive kvalt i reformer," mente Bundgaard og talte om reformchok som borgerlige regeringers fremmeste mål: "Det handler om, at gøre det så svært som muligt så hurtigt som muligt for så mange som muligt."

Velbesøgt møde

1. maj mødet i Rønde, hvor arrangørerne trakterede med brunch, havde samlet 60-70 mennesker, primært i senioralderen, og de lyttede til taler af den nyvalgte formand for LO Djursland, Helle Plougmann, MF'er Leif Lahn Jensen (S), Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF), byrådsmedlem i Syddjurs Thea Hansen (SF) og så omtalte Christian Bundgaard.
Håbet hos alle var det samme: "Vi siger farvel til egoismens årti og goddag til fællesskabets," som Leif Lahn Jensen optimistisk formulerede det.

Djurskredsen socialdemokratiske folketingsmedlem henviste til en frisk meningsmåling fra Danmarks Radio, som han netop havde modtaget om morgenen fra partikontoret i København. Den gav oppositionen et forspring på 10 procent i stemmeantal, hvis der var valg på denne regnfulde 1. majdag.
Det gav applaus.

Publiceret 01 May 2010 15:41