"Lukket" står der på opslag på Indens vinduer.

Pinden flytter ind hos Pubben i Rønde

Stamgæsterne fra den lukkede Bodega Pinden har fået husly på værtshuset Pubben.

Af
Af Martin Schultz

Ejeren af Diskotek Daisy og værtshuset Pubben på Hovedgaden i Rønde har sørget for hjemlig hygge, bajere og kendte ansigter bag baren for de hjemløse stamgæster fra Bodega Pinden i den øvre del af Hovedgaden i Rønde.
Efter at ejeren af Pinden afgik ved døden før jul er bodegaen blevet lukket.
"Man må forstå, at det er noget særligt, når et dagsværtshus lukker. Sådan et sted har en speciel kultur og stamgæsterne lever meget af deres liv omkring stedet og har mange følelser knyttet dertil. Derfor er de nærmest hjemløse og rodløse, når deres stamværtshus lukker," siger en erfaren mand ud i restaurationsverdenen, diskoteks- og pubejer Mikael Åkerlund.

Et kulturelt eksperiment

Mikael Åkerlund har derfor ansat Pindens to bartendere, Kirsten og Anja, til at servere på Pubben fra kl. 10 til 20. Samtidig udvider han Pubbens åbningtid til alle ugens syv dage.
"Pubben har hidtil kun været åben torsdag, fredag og lørdag til kl. 02.00. Men nu holder vi dagåbent for blandt andet at imødekomme Pindens stamgæster. Det er lidt af et kulturelt eksperiment, men familiesammenføringen er foreløbig lykkedes over alt forventning," siger Mikael Åkerlund.

Publiceret 31 January 2010 21:22