Direktør i Syddjurs Udviklingspark, Søren R. Holm hilser Region Midtjyllands projekt velkommen.

Direktør i Syddjurs Udviklingspark, Søren R. Holm hilser Region Midtjyllands projekt velkommen.

Penge til dem vi skal leve af

Region Midtjylland inviterer 13 kommuner til at deltage i et projekt, der skal udvikle virksomhederne i landsbyer og yderområder.

Af
Af Mogens Greve

På sit møde onsdag afsatte Regionsrådet efter indstilling fra Vækstforum 3,5 mio. kroner til at vejlede mindst 1.000 virksomheder i 13 kommuner - blandt andet Norddjurs og Syddjurs.

Behov for hjælp
Målet for projektet er mikrovirksomheder på landet med under ti ansatte, og direktør i Syddjurs Udviklingspark, Søren R. Holm hilser projektet velkommen.
"Det er den type virksomheder Danmark skal leve af som nu får muligheden for vejledning, deltagelse i netværk og hjælp til at søge midler ved LAG Djursland," siger Søren R. Holm.
Han fortæller, at langt de fleste virksomheder på Djursland har 1-3 ansatte og derfor er i målgruppen for projektet.
"Fra august og frem til årsskiftet har vi alene i Syddjurs haft kontakt med 60 af den type virksomheder, så der er i høj grad et behov for hjælpemuligheder."

1000 virksomheder

Den lokale erhvervsservice skal stå for projektet som blandt andet har som mål at vejlede minimum 1000 virksomheder fra sommeren 2010 til 2012. Vejledningerne skal afklare virksomhedernes behov og koble dem sammen med eksempelvis tilbuddene i Væksthus Midtjylland eller private konsulenter. Derudover søger man delokale ressourcepersoner som kan fungere som mentorer eller deltage i virksomhedsnetværk.

Publiceret 30 January 2010 07:15