Debat:

Fakta om Forårspakken

Af Anne-Mette Winther Christiansen (V) Medlem af Folketinget og valgt i Djurskredsen:


"Snart et år efter, at debatten om den nye skattereform – Forårspakke 2.0 – var på sit højeste, kan danskerne nu se effekterne af skattelettelserne med deres løncheck for januar måned 2010.
Oppositionen, der ellers havde lovet tryghed i deres skatteudspil mener derimod ikke, at der er råd til skattelettelser, og at man bør fokusere på at fremrykke de offentlige investeringer.
Villy Søvndal udtaler endda nu, at man i SF vil rulle skattelettelserne tilbage, og dermed fortsætter usikkerheden omkring oppositionens skattepolitik.
I S og SF's skatteudspil kunne pendlere på Djursland, som et andet eksempel, se frem til en farlig forandring med vejskatter, der ville afskrive udkantsområderne og spise fordelene ved at bo på landet op.
I deres kritik glemmer oppositionen imidlertid at se på fakta om Forårspakken – her i blandt at skattereformen er et vigtigt vækstinitiativ og er med til at sikre holdbarheden i dansk økonomi. Det er den, da skattelettelserne har virkning allerede fra 1. januar 2010, mens finansieringen gradvist indfases over nogle år. Desuden er de offentlige investeringer jo allerede fremrykket, men dette alene bringer ikke Danmark ud af krisen.
Snakken om, at det skal kunne betale sig at arbejde og give den en ekstra skalle på jobbet er derfor ikke længere uhåndgribelig snak, men udmøntet i praksis i form af en lavere skat på arbejde og flere penge i danskernes lommer. Og der rykkes ikke ved solidariteten, da det fortsat er de bredeste skuldre, der bærer de største byrder i det danske skattesystem.
Flere penge i danskernes lommer sætter mere gang i forbruget og gang i hjulene i dansk økonomi. Og Venstre tror nu engang på, at pengene befinder sig bedst i danskernes egne lommer.
Med en ansvarlig skattepolitik sætter regeringen ind for at bringe Danmark sikkert ud af krisen. For vi kan lige så godt være realistiske og indse, at uanset hvor mange offentlige investeringer og projekter, vi fremrykker, og lige meget hvor mange skoler, vi bygger, så vil det ikke alene bringe Danmark ud af den globale situation med økonomisk afmatning og krise."

Publiceret 29 January 2010 21:41