Susanne Hogrefe til højre ønsker ikke genvalg som formand for Støtteforeningen Hospice Djursland.

Susanne Hogrefe til højre ønsker ikke genvalg som formand for Støtteforeningen Hospice Djursland.

Hospice støtteforening skal have ny formand

Formand for Støtteforeningen Hospice Djursland Susanne Hogrefe vil give plads til nye kræfter på generalforsamlingen.

Af
Af Martin Schultz

Susanne Hogrefe har været med helt fra start i 1999, da en række borgere i Ebeltoft fik ideen til etablering af et hospice på Djursland. Men på Støtteforeningen Hospice Djurslands generalforsamling 8. februar skal der vælges en ny formand. Susanne Hogrefe ønsker nemlig at trække sig tilbage som formand for at give plads til nye kræfter.
Ved at trække sig som formand for støtteforeningen forlader Susanne Hogrefe også bestyrelsen for Hospice Djursland.
Men selvom hun opgiver sine tillidsposter vil Susanne Hogrefe fortsat være engageret i frivillig arbejdet omkring Hospice Djursland.

Valgt til Årets Østjyde

Gennem årene har den 54-årige sygeplejerske Susanne Hogrefe fra Lyngsbæk været det engagerede og sympatiske ansigt udadtil i arbejdet for det hospiceprojekt, som blev realiseret på Strandbakken i Rønde med åbning i efteråret 2007. Samme år blev Susanne Hogrefe valgt til Årets Østjyde ved en seerafstemning i TV2 Østjylland
Under hendes lederskab er støtteforeningen vokset til at blive Danmarks største med omkring 3.000 medlemmer og selv om Hospice Djursland er realiseret, strømmer støttemedlemmerne forsat til.
"Mange mennesker har arbejdet hårdt og bidraget til det fine resultat vi har nået i Rønde," siger Susanne Hogrefe. Projektet startede som et privat initiativ blandt borgere og blev bakket op af Rotary og Lions klubber i lokalområdet.

Støtter med mange opgaver

Flere og flere mennesker har gennem årene bakket op om hospice-projektet og i dag er en stor gruppe frivillige engageret i arbejde til støtte for Hospice Djursland.
Støtteforeningen Hospice Djursland betaler lønnen for den koordinator, som binder frivilligarbejdet sammen i hverdagen. Derudover støtter foreningen med både praktiske opgaver inden- og udenfor hospice og midler til anskaffelse af særlige ting, som kan være til glæde for patienter og pårørende.
"Støtteforeningen vedligeholder naturområderne omkring Hospice og sørger ved hjælp fra landmænd og forderstoff-forretninger for fodringen af vildt, fugle og andre dyr omkring hospice," fortæller næstformand i støtteforeningen, Jørgen Fog.

Støtteforeningen Hospice Djursland

Holder generalforsamling på Hospice Djursland, Strandbakken i Rønde, tirsdag 8. februar kl. 19.00 Aftenen indledes med et underholdende foredrag med billeder om ”Hvordan giraffen styrer sit blodtryk” ved professor, dr.med. Hans Nygaard, Ugelbølle. Herefter generalforsamling. Udover Susanne Hogrefe, som ikke ønsker genvalg, er Bo Lindballe, Grenaa og Bente Frilund, Ryomgård, på valg. Alle er velkomne til generalforsamlingen, men kun registrerede medlemmer har stemmeret.

Publiceret 29 January 2010 12:05