Havareret bil efterladt på kørebanen i Ugelbølle

Personbil påkørte stendige og blev kastet tilbage på kørebanen med kun tre hjul.

Af
Af Martin Schultz

I mere end tre timer stod en havareret personbil med kun tre hjul med snuden den forkerte vej i kørebanen ved indkørslen til Ugelbølle. Den kvindelige chauffør og en ledsager havde forladt bilen og politiet var ikke klar over, til hvor stor gene bilen var for morgen- og formiddagstrafikken på Århusvej mellem Rønde og Ugelbølle.
Først da landbetjent Chris Gade ved ellevetiden tilfældigvis kørte forbi og så omfanget af uheldet blev der sat gang i oprydningen kl. 11.20.
"Politiet var blevet underrettet om uheldet, men da der ikke var personskade, blev det ikke prioriteret særlig højt. Men anmelderen havde ikke fortalt, til hvor stor gene for trafikken den havarerede bil var," fortæller til Chris Gade, der som lokal landbetjent ikke var blevet underrettet om uheldet.

Vendte 180 grader ved sammenstød med stendige

Personbilen fra Feldballe var kl. 7.45 på vej fra Rønde mod Ugelbølle, da bilen ved indkørslen til Ugelbølle fik højre forhjul op på kanten af cykelstien langs vejen. Der lå lidt sne i rabatten mellem vejbane og cykelsti og manøvren resulterede i at hele bilen røg op på cykelstien og med stor kraft med højre forside kørte direkte ind i et gitterstendige ud til cykelstien.
Ved kollisionen vendte bilen 180 grader og blev kastet ud på kørebanen igen, men stod nu med snuden den modsatte vej og spærrede for trafikken fra Rønde mod Ugelbølle.
"Det var til stor gene for trafikken hele formiddagen. Der var også en olieplamage på fem-seks kvadratmeter på vejen," fortæller landbetjent Chris Gade.
De to kvinder var ved venners hjælp blevet kørt på skadestuen.

Publiceret 29 January 2010 14:08