Cheftræner i ÅHG, Torben de Place, var tilfreds med, at hans hold kom tilbage på sejrskurs efter søndagens 17 - 22 nederlag til Nørre Djurs HK.

Cheftræner i ÅHG, Torben de Place, var tilfreds med, at hans hold kom tilbage på sejrskurs efter søndagens 17 - 22 nederlag til Nørre Djurs HK.

Seriehåndbold:

Aastrup/Hammelev -Grenaa tilbage på sejrssporet

Efter søndagens klare nederlag i lokalopgøret mod Nørre Djurs HK, kom Aastrup/Hammelev - Grenaa igen på sejrskurs med en 24 - 23 udesejr over bundholdet Kristrup i torsdagens sene aftenkamp i Jyllandsserien for Herrer.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aastrup/Hammelev - Grenaa (ÅHG) havde en målsætning for torsdagens udekamp mod Kristrup. Det var en sejr og to point. Blæse være med spillet og detaljerne. Skønspilleriet måtte komme i anden række.
Den målsætning blev opfyldt med den på papiret ret så knebne sejr med mindst mulig margin.
"Vi kom tilbage på sporet, fik de to point, og det var vi glade for. Vi må videre," lyder det fra cheftræner Torben de Place.
Efter søndagens klare 22 - 17 nederlag i lokalopgøret i Grenaa Idrætscenter foran næsten 900 mennesker havde flere af ÅHG-spillerne behov for at revanchere en lidt bleg indsats.
"Vi var bagud 10 - 9 ved pausen, men vi spiller egentlig flot i det stationære angrebsspil. Til gengæld smider vi et hav af dumme bolde i vores kontrafase, og det var en væsentlig årsag til, at vi var bagud efter en halv time," siger Torben de Place, der måtte se veteranen Carsten Sander humpe fra banen fem minutter før halvleg med et beskadiget knæ.
"Det så ikke godt ud for Sander. Når han piver, så er det skidt, men nu må vi, hvad lægen siger," siger Torben de Place.

Stærk Mikkel Juul

I anden halvleg skiftede ÅHG ud på målmandsposten. Jens Olsen afløste Benjamin Huus, og Jacob Sørensen overtog en styrende rolle i forsvaret.
Angrebsmæssigt foldede bagspilleren Mikkel Juul sig flot ud efter pausen med fem scoringer og megen fremdrift i sit spil. I søndagens lokalopgør var Juul en skygge af sig selv og tydeligt påvirket af hele den hype, der var omkring denne dyst.
"Det var rart at se Mikkel Juul i fuld vigør igen, og meget fortjent, at han fik skudt sig varm," siger Torben de Place.
Han så også en Kristian Larsen på venstrefløj give prøver på sin store håndboldkunnen, og playmaker Morten Pedersen være styrende kraft igen-igen. På stregen var anfører Alf Sørensen en konstant og bevægelig trussel. Unge Nicolaj Spliid leverede også en god anden halvleg.
"Der var tale om Nicolajs egentlige debut, og han gjorde det fremragende" roser Torben de Place.
ÅHG var foran 21 - 17, før der blev unødvendig spænding om resultatet, fordi udeholdets afslutninger i for mange tilfælde kyssede træværket bag Kristrups målmand i stedet for, at netmaskerne kom til at blafre.
"Vi hev den hjem, fik to point, og nu har vi fokus mod næste hjemmekamp mod CIF på søndag," konstaterer de Place.

Ikke et ord om oprykning

Nederlaget i søndags satte ÅHG et skridt tilbage i oprykningskampen, der tæller JAI, Nørre Djurs HK, ÅHG og måske AGF.
Torben de Place og spillerne snakker heller ikke oprykning.
"Jeg har ikke energi til at kigge længere end frem mod næste kamp, men jeg vil da gerne sige, at havde nogen spurgt mig før sæsonen gik i gang om jeg ville sælge hele skidtet for bare to nederlag i en sæson, så havde jeg da slået til," griner cheftræneren, der arbejder målrettet på, at ÅHG næste år også får et stærkt U-18 mandskab.
"Det er kun første step i en lang proces. Målet må være, at vi har stærke hold på drengesiden fra U-10 og frem. Så har vi den fødekæde, der skal til at skabe den stærkest mulige seniorafdeling," påpeger de Place.
Mikkel Juul og Morten Pedersen scorede begge seks gang i torsdagens opgør. De blev fulgt af Kristian Larsen med fem mål og Alf Sørensen med tre mål.

Publiceret 28 January 2010 23:17