Mogens Steenholt Mogensen i Voer står bag den lokale vjertjeneste Voervejr.dk

Mogens Steenholt Mogensen i Voer står bag den lokale vjertjeneste Voervejr.dk

Voer har sin egen vejrtjeneste

En landmand i Voer har oprettet en hjemmeside, der giver præcise oplysninger om vejret i Voer og nærmeste omegn og med link til vejrdate ude i verden.

Af
Af Anette Bonde

Voer og Djursland har fået sin egen lokale vejr-hjemmeside www.voervejr.dk. Hjemmesiden opdateres hvert femte sekund, og giver således et præcist og knivskarpt indblik i vejrudviklingen på det nordvestlige Djursland.
Det er planteavlskonsulent Mogens Steenholt Mogensen i Voer, der står bag den ganske lokale vejrtjeneste. Som landmand og med et job som planteavlskonsulent er hans fokus i allerhøjeste grad vendt mod vejr og nedbør. Ideen opstod sidste sommer og umiddelbart efter gik han i gang med at udvikle hjemmesiden.

Vejrstation i Voer

Selve vejstationen befinder sig på Mogens Steenholt Mogensens gård i Voer. Den er af typen Davis Vantage Pro som med præcise instrumenter måler vejrets skiften inklusive solens stråling. Hvert femte sekund sendes data til Voervejrs hjemmeside.
"På den måde fornemmer brugeren en høj grad af direkte vejvisning, som ikke opleves andre steder."
Voervejr har desuden sin helt egen vejrudsigt udarbejdet af programmet WXSIM der ud fra data rundt om Djursland danner præcise vejrudsigter hver 2-3 time. Er der særlig farligt vejr på vej, varsles det ligeledes på hjemmesiden.

Data til mobilen

På Voervejr findes desuden en lang række andre informationer som danske og udenlandske nedbørsradarer, vejrrekorder for stationen, billedgalleri og mulighed for at få data leveret til sin mobiltelefon.
På mobiltelefonen opdateres vejrdata fra Voer hvert 10. minut. På den måde kan man for eksempel holde øje med om vinden tiltager, mens man er ude at fiske eller er i gang med at sprøjte sine marker.
"Er man ude at rejse er voervejr altid ved hånden og vejrudsigten på mobiltelefonen kan fortælle om hvilket vejr der venter når ferien er forbi."
Voervejr er gratis at bruge.

www.voervejr.dk

På www.voervejr.dk finder man målinger af temperatur, nedbørsmængde, barometer, fugtighed, månen, vind, skyhøjde, sidste 7 dages nedbør, sneinformation, vejrrekorder, dagslys, varsler for Voer, varsler for Østjylland, link til DMI og meget mere. Der kan vælges mellem fjorten forskellige sprog, blandt andet hollandsk, norsk, finsk, tysk, polsk, svensk, russisk, spansk, portugisisk, irsk og græsk. Mogens Steenholt Mogensen startede med at skulle have en ny vejrstation og han kunne egentlig også godt tænke sig at se vejret på nettet. Han surfede rundt på nettet med forskellige hjemmesider, og kom i kontakt med én, der hjalp ham med at sætte en skabelon op. Ud fra den har Mogens Steenholt Mogensen selv videreudviklet hjemmesiden. På internettet findes forskellige vejrfora, hvor man kan bede om hjælp, blandt andet "De uafhængige vejrentusiasters forum" på www.wxforum.net. Etablering en af hjemmesiden tog cirka 50 timer. Herefter kan den i princippet klare sig selv, men Mogens Steenholt Mogensen udvikler fortsat sin hjemmeside og bruger cirka to-tre timer om ugen på det. Han arbejder blandt andet på at etablere en særlig service til landmænd, Agro-Info og trafik-info til almindelige borgere. Udgift cirka 11.000 kroner med alt udstyr. Har haft hits både fra Japan, Ukraine, USA, Canada, Sydafrika.

Publiceret 28 January 2010 11:47