Peter Friis Jensen har med kontraktforlængelsen i Randers FC forhåbninger om at kunne bevæge sig frem i klubbens interne målmandshieraki.

Peter Friis Jensen har med kontraktforlængelsen i Randers FC forhåbninger om at kunne bevæge sig frem i klubbens interne målmandshieraki.

Peter Friis Jensen fortsætter i Randers FC

Den talentfulde målmand og Randers FC blev torsdag angt om længe enige om en fortsættelse af samarbejdet.

Af
Af Lars Norman Thomsen

En glad og lettet Peter Friis Jensen, 21, kunne torsdag eftermiddag køre hjem til hyblen på Viborgvej med underskrevet kontrakt med Randers FC gældende til sommeren 2010.
Den talentfulde målmand, der har en ungdomsfortid i IF Midtdjurs, Djurs KMV og Kolind-Perstrup IF, før han skiftede til kronjyderne som andetårs juniorspiller, havde kontraktudløb ved årsskiftet, men kunne ikke blive enige med Randers FC om betingelserne for en forlængelse.
Den store målmand fortsatte træningen som amatør med SAS Ligatruppen her i januar, og forleden fik han et vink om, at klubben gerne så ham fortsætte, men ikke havde mulighederne for at opfylde hans økonomiske betingelser nu og her, men måske i løbet af kort tid.

"Vi er blevet enige om en kontrakt på deltid, som jeg er tilfreds med. Den indebærer, at jeg fortsat skal arbejde 16 timer om ugen ved siden af fodbolden, men jeg har et begrundet håb om, at forudsætningerne hurtigt kan ændre sig," siger en veltilfreds Peter Friis Jensen.

Nathan Coe på vej væk

Hvilke forudsætninger, der skal ændre sig for, at Peter Friis Jensen kan få opfyldt ønsket om at blive heltidsspiller, skal man ikke være vellønnet fremtidsforsker for at kunne forholde sig til.

Det handler naturligvis om, at den ene af truppens tre målmænd, australieren Nathan Coe skal afskibes eller udlejes til en anden klub. Når Randers FC har været så interesseret i at få papir på Peter Friis Jensen på nuværende tidspunkt, hænger givet sammen med, at Coe er væk, inden transfervinduet lukker ned søndag aften, når uret passerer midnat.

Ros fra cheftræneren

Cheftræner i Randers FC, Ove Christensen, ønskede Peter Friis Jensen tillykke med kontrakten, da den var underskrevet.
Til Randers FCs hjemmeside siger han: "Peter Friis Jensen har gennemgået en eksplosiv udvikling i løbet af efteråret, både på det faglige og det personlige plan. Han kan præstere nogle fantastiske redninger, han er modig, han vil vinde fodboldkampe, han kan styre et forsvar, også selv om det består af "gamle" spillere. Fortsætter han sit nuværende niveau vil han uden tvivl kunne rykke op i målmandshierarkiet, og trods sin unge alder er han en målmand, som jeg uden bekymring ville placere mellem stængerne i en SAS Liga-kamp. Og så er han jo en af vore egne spillere, så også et stort cadeau til klubbens talentudvikling og målmandstræner Stephen Paddon."
Den unge målmand spillede hele kampen, da Randers FC forleden spillede årets første træningskamp mod SAS Liga kollegaerne fra AAB, der vandt 1 - 0.

null

Publiceret 28 January 2010 19:51