Politiet opfordrer folk til at melde mistænkelig aktivitet i sommerhusområder

De fem litauere, der i går blev arresteret for tyvetogter i Østjylland, er i øjeblikket i grundlovsforhør. Der tegner sig et billede af, at de har været i landet i en længere periode. Politiet beder nu folk om at fortælle, hvis de ser mistænkelig aktivitet i sommerhusområder.

Af
af Anette Bonde

Som tidligere fortalt i dag, blev de fem litauere stoppet af politiet ved Vejle. De kørte i to biler, en VW Vento og en varebil. I de to biler blev der fundet en stor mængde koster, blandt andet adskillige fladskærmstv´er, bærbare pc'ere, bilradioer, gps med mere.
Politiet har indtil videre kunnet knytte tyvekosterne til gerningssteder i Ebeltoft, Århus, Assentoft, Silkeborg og formentlig Viborg.Afhøringer har tegnet et billede af gruppen, der har holdt til i sommerhuset i Fuglslev. De har formentlig været her i en længere periode før jul, været udrejst i julen og er kommet tilbage i starten af januar.

Indlogerer sig i sommerhusområder

Vicepolitikommissær Helle Edelbo oplyser, at man ikke i forhold til denne gruppe behøver yderligre informationer fra offentligheden. Men man appellerer til borgerne om at kontakte politiet, hvis man andre steder ser noget mistænkeligt.
"Politiet modtager meget gerne henvendelser, hvis man observerer mistænkeligheder."
Helle Edelbo peger på, at man nu flere gange har set, at østeuropæiske bander indlogerer sig i et sommerhusområde, som så bliver udgangspunkt for kriminalitet.
"Så hvis man bemærker en heftig aktivitet, flere forskellige biler, bevægelse på unaturlige tidspunkter af døgnet og så videre, vil politiet meget gerne have et praj. Vi aflægger gerne adressen et visit – hellere en gang for meget end en gang for lidt, så vi kan få stoppet eventuel kriminalitet så tidligt som muligt."

Publiceret 27 January 2010 13:10