Kolind blev ved årsskiftet en tandlægeklinik fattigere, da Peter Schlunzen lukkede sin klinik på Bugtrupvej.

Kolind blev ved årsskiftet en tandlægeklinik fattigere, da Peter Schlunzen lukkede sin klinik på Bugtrupvej.

Hæderkronet tandlægeklinik lukket i Kolind

Tandlæge Peter Schlünzen lukkede ved årsskiftet sin klinik på Bugtrupvej i Kolind. Klinikken har en historie, der går tilbage til 1958.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tandlæge Peter Schlünzen, 52, måtte ved årsskiftet lukke sin klinik på Bugtrupvej 21 i Kolind, som han drevet de senest godt 11 år.
Forklaringen på lukningen er den, at Peter Schlünzen siden 1989 har haft halvpart i en tilsvarende klinik i Aarhus Vest. Partneren døde forleden, og derfor havde Schlünzen en forkøbsret til partnerens halvdel af klinikken.
"Den valgte jeg at udnytte, og det er årsagen til, at jeg blev nødt til at lukke i Kolind, hvor jeg de seneste år har været beskæftiget en dag om ugen og haft en tandplejer ansat en anden dag. Arbejdspresset ville blive for stort, hvis jeg også skulle fortsætte i Kolind," siger Peter Schlünzen.

400 patienter

Peter Schlünzen købte klinikken i Kolind af tandlæge Wagner Jensen i april 1998. I starten var i Kolind 3-4 dage om ugen. De senere år har han haft 400 patienter, og de har alle fået tilbudt at aflægge deres to årlige tandlægebesøg på klinikken i Aarhus V.
"Nogle har taget positivt imod mit tilbud," fortæller Peter Schlünzen, der forgæves har forsøgt at sælge klinikken i Kolind. Han anser det også for at være meget lidt sandsynligt, at det sker.

Tidens tand

For tandlæge Wagner Jensen, der stadig ejer ejendommen på Bugtrupvej 21, hvor han har bopæl i privaten, er det vemodigt, at der ikke længere arbejdes i klinikken. Han startede selv som tandlæge i Kolind i 1958 på Bredgade, før han i 1961-1962 opførte privatbolig og lokaler til ny tandlægeklinik på Bugtrupvej.
"På standens vegne er jeg ked af det, men det er jo blevet sådan, at de fleste yngre tandlæger ikke længere gider det one-man-show, som det var at drive en tandlægeklinik tidligere. Nu hedder det jo store tandlægehuse, og derfor bliver det umuligt at få solgt klinikken på Bugtrupvej," siger Wagner Jensen, der gerne høre fra interesserede med en god idé til anvendelse af de snart tomme lokaler.
I Kolind er der stadigvæk en tandlægeklinik tilbage. Tandlæge Susanne Brandt Jørgensen driver klinik i Bredgade på 11. år.

Publiceret 27 January 2010 14:00