Den bærbare computer bliver en del af hverdagen på den kommende Feldballe Friskole.

Den bærbare computer bliver en del af hverdagen på den kommende Feldballe Friskole.

Feldballe Friskole satser på det digitale penalhus

Den kommende Feldballe Friskole stiller en bærbar computer til rådighed for alle elever i 3.-6. klasse.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Feldballe Friskoles bestyrelse og den kommende skoleleder, René Jakobsen i forening har besluttet at gøre pædagogisk IT til et fikspunkt i hverdagen på den kommende friskole.
Det kommer til udtryk ved, at alle elever i 3.-6 klasse får stillet en bærbar computer til rådighed. Feldballe Friskole har fra en privat fond modtaget en pengegave, der er øremærket til indkøb af computere,

Det digitale penalhus

Skoleleder René Jakobsen er læreruddannet og samtidig pædagogisk IT-vejleder. Som IT-vejleder kan han give den nødvendige inspiration og støtte til at lave en undervisning, hvor IT og medier indgår som indhold og emne.
"IT er en uomgængelig del af børns hverdagsliv, men er endnu ikke blevet det i skolen. Det vil vi gerne lave om på. De børn der går i skole i dag, skal om nogen være klar til at imødegå fremtidens digitale udfordringer," siger Renè Jakobsen.
"Vores vision er, at eleverne med denne satsning bliver lige så fortrolige med deres digitale penalhus, som de er med papir og blyant. Derudover er det blot en konstatering at IT er en kæmpe motivationsfaktor i forhold til børns læring og nysgerrighed," tilføjer han.

Syv lærerstillinger

Feldballe Friskole er efter ansættelsen af ny skoleleder og sekretær klar til at ansætte mere personale. I løbet af februar slås 7 lærerstillinger op til dække skole og skolefritidsordning/klub.

Publiceret 27 January 2010 08:48