Lokal SF-politiker rykker frem i bussen

Mads Nikolajsen (SF) får som næstformand i Midttrafik et stort ansvar for den kollektive trafik i Region Midtjylland.

Af
Af Martin Schultz

En dedikeret tilhænger af kollektiv trafik, SF'eren Mads Nikolajsen, Grenaa, kommer de næste fire år til at påtage sig en stor arbejdsbyrde og en vigtig politisk post i Region Midtjylland. Mads Nikolajsens kolleger i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune valgte ham til repræsentantskabet i trafikselskabet Midttrafik.
På repræsentantskabsmødet forleden blev Mads Nikolajsen valgt til bestyrelsen, som derefter valgte ham til formandskabet.
Mads Nikolajsen er valgt til 1. næstformand i Midttrafiks bestyrelse
"Det er et arbejdende formandskab, så der bliver nok at se til," siger Mads Nikolajsen.
Formand for Midttrafiks bestyrelse blev den afgående borgmester i Holstebro, Arne Lægaard (V).

Flittig bruger af den kollektive trafik

Med Mads Nikolajsens valg til 1. næstformand får Midttrafik en meget aktiv forkæmper for den kollektive trafik i formandskabet.
"Jeg tror ikke der er mange kommunalpolitikere, der bruger så meget kollektiv trafik som jeg gør," siger Mads Nikolajsen.
Den 58-årige gymnasielærer fra Grenaa har arbejdet med kollektiv trafik i mange år og har blandt andet været med til at stifte Trafikforeningen Djursland, som arbejder for at fremme kollektiv trafik på Djursland.

Skal administrere nedskæringer

Som næstformand i bestyrelsen for Jyllands største trafikoperatør Midttrafik, som driver busser, Odderbanen og Vestjyske Jernbaner, får Mads Nikolajsen sin sag for. Nedskæringer på trafikområdet hører nemlig til dagens orden. En af de første opgaver bliver da også at føre de nedskæringer på den kollektive trafik ud i livet, som regionen skal gennemføre.
"Jeg vil kæmpe for at den kollektive trafik især i landdistrikterne og for de uddannelsessøgende forbedres. Selvom der skal spares, ser jeg et potentiale til at udbygge den kollektive trafik," siger Mads Nikolajsen, som også vil have fokus på arbejdet med letbanen i Østjylland.
"Vi må også se trafikpolitikken i sammenhæng med klimapolitikken. Vi må satse målrettet på den kollektive trafik, så vi kan skabe et alternativ til privatbilerne så mange steder som muligt."
Også Syddjurs Kommune valgte med den tidligere rutebilejer Steen Fris (K), Hornslet, en politiker med forstand på kollektiv trafik til Midttrafiks repræsentantskab.

Midttrafiks bestyrelse har udpeget Mads Nikolajsen til højre som formand for den politiske følgegruppe for letbanen i Østjylland. Her fotograferet sammen med sine partifæller Jytte Schmidt og Jytte Dalgaard i rådssalen i Grenaa.

Midttrafiks bestyrelse har udpeget Mads Nikolajsen til højre som formand for den politiske følgegruppe for letbanen i Østjylland. Her fotograferet sammen med sine partifæller Jytte Schmidt og Jytte Dalgaard i rådssalen i Grenaa.

Publiceret 24 January 2010 11:58