Klovne med røde næser tog kegler.

Klovne med røde næser tog kegler.

Fotogalleri 1:

En eftermiddag i Cirkus Poppelvejen

En god uges cirkusforberedelser for børnene i Poppelvejens Børnehave i Ryomgård kulminerede fredag eftermiddag med en flot opvisning i manegen foran forældre, søskende og enkelte bedsteforældre.

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi skal afsted far, Benny venter på os," har det lydt samtlige ugens morgener i mange hjem i Ryomgård med poder i Poppelvejens Børnehave.
Benny hedder Schumann til efternavn, og så ved cirkuselskere, at der er tale om kloven, gøgleren, akrobaten og jongløren fra det berømte Cirkus Schumann dynasti. Benny Schumanns morfar var den verdensberømte klov, Charlie Rivel, som barnebarnet endog nåede at optræde med i manegen.
Siden mandag har Benny Schumann været med i børn og voksnes dagligdag i Poppelvejens Børnehave. En kær gæst, som i den grad har formået at engagere små cirkusprinser og - prinsesser.
Fredag flytte børnehaven fra morgenstunden op i Marienhoffskolens samlingsal, hvor der blev afholdt op til flere generalprøver, før eftermiddagens forestilling sad lige i skabet.

Den fortryllede manege

Præcis klokken 14 var der fuld hus rundt om manegen og bag tæppet tittede små og forventningsfulde barneansigter frem for at øje far og mor et sted derude på rækkerne.
Og sikke en forestilling. I mere end god time fik publikum mulighed for skiftevis at le, grine og græde over små de piger og drenges dedikerede optræden i manegen tilsat Benny Schumanns velvalgte præsentationer og kommentarer. Der blev klovnet, tryllet, slået kolbøtter, gået på line, leget stærk mand, danset og roteret med hoola hop ringe, så det var en lyst.
Betuttetheden over det store publikum overvandt de fleste, og alle børn var blevet mindst en meter højere, da de forlod den fortryllede manege.

Glem de små fejltagelser...

Benny Schumann gav selv et par numre, bl.a. som crooner i en oppustelig udgave af Elvis Presley - og en forrygende performance med roterede tallerkener, der kaldte sveden frem hos den gamle cirkusartist. En gang savsmuld, altid savsmuld.
"I har været herlige og meget lærenemme, jeg har nydt det. Bliv I ved med at søge legen og magien i hverdagen. Danmark behøver den slags," lød det fra Benny Schumann henvendt til de små cirkusbørn.
"Glem de små fejltagelser, så de bliver de store meget lettere at bære," fortsatte han, med adresse til det store publikum, der kvitterede med behørig applaus, før forældrene tog børnene på nakken - hjemad til et par tiltrængte fridage for børnene efter en sjov uge i Benny Schumanns forunderlige verden, hvor der nok hersker disciplin men også er tid og plads til at være eksperimenterede kaospilot og rum til at vende verden på hovedet.

Publiceret 22 January 2010 19:21