Unge Peter Friis Jensen håber på en fremtid i Randers FC. Finanskrisen gør det lige nu umuligt for klubben at give ham den kontrakt, som både målmanden og klubben i realiteten er enige om ordlyden af.

Unge Peter Friis Jensen håber på en fremtid i Randers FC. Finanskrisen gør det lige nu umuligt for klubben at give ham den kontrakt, som både målmanden og klubben i realiteten er enige om ordlyden af.

Peter Friis Jensens situation i Randers FC stadig uafklaret

Den unge Randers FC målmand Peter Friis Jensen træner med Randers FCs SAS Ligatrup denne måned uden håb om, at det baner vej for en ny kontrakt. Finanskrisen kradser også i en dyr SAS Ligatrup.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Randers FC vil gerne skrive kontrakt med den talentfulde målmand Peter Friis Jensen, 21, tidligere Kolind-Perstrup IF, IF Midtdjurs og Djurs KMV, der i december sagde nej tak til det tilbud om en kontraktforlængelse, som Randers FC lagde foran ham.
"Jeg har fået at vide, at Randers FC gerne vil skrive en ny kontrakt med mig, og vi er egentlig også kommet overens om vilkårene. Der er bare det problem, at klubben ikke har pengene," siger Peter Friis Jensen.
Hans situation bliver en anden, hvis det lykkes Randers FC at sælge ud af den nuværende trup, bl.a. den tidligere FCK-keeper Nathan Coe, der kom til klubben i efteråret 2009 på den senere fyrede cheftræner John Faxe Jensens foranledning, men nu er indstillet på at rejse videre.
"Jeg har trænet med SAS Ligatruppen her i januar uden at få penge for det sideløbende med, at jeg har passet et 16 timers job. Mit håb er, at der sker noget inden månedens udgang, som kan ændre på min situation," siger Friis Jensen.

Tålmodig, men...

Peter Friis Jensen vil helst blive i Randers FC, hvor træningsmiljøet er optimalt for en ung spiller, der stadigvæk er i en udviklingsfase.
"Jeg ved, at tålmodighed måske lønner sig. På den anden side kan jeg jo ikke blive ved at spille gratis i Randers FC," siger Peter Friis Jensen, der er gået til træningen med masser af motivation.
"Jeg elsker at træne og føler også, at jeg har fået en god start på 2010. Både træner og flere holdkammerater mener det samme, men nu må vi se. Der er er stadigvæk en uge til 1. februar," siger den unge målmand optimistisk. Han har efterhånden spillet mange kampe på Randers FCs 2. divisionshold og flere træningskampe på førsteholdet, hvor han også har været bænkevarmer i flere SAS Ligaopgør.
Peter Friis Jensens situation er ikke unik i Randers FC. Holdkammeraterne Nicolas Bøggild og Jonas Westmark er i nøjagtig den samme situation, hvis det kan være ham til trøst.

Publiceret 22 January 2010 00:08