Kirstine Bille er kommet til skelsår og alder, politisk som privat. På det sidste plan har hun netop fejret sølvbryllup og senere på året runder hun de 50 år.

Kirstine Bille er kommet til skelsår og alder, politisk som privat. På det sidste plan har hun netop fejret sølvbryllup og senere på året runder hun de 50 år.

Et år med mange særdage for borgmesteren i Syddjurs

Det er begivenhedernes år for den ny Syddjurs borgmester både politisk og på det private plan.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den ny Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) vil sikkert kunne skrive under på på det gamle kinesiske ordsprog: "Gid du må leve i interessante tider." for 2010 bliver både politisk og på det mere personlige plan interessant for borgmesteren fra landsbyen Balle, et mulehår fra den linie, hvor Norddjurs og Syddjurs krydser grænser.

Politisk var det selvfølgelig allerede noget af en kovending, at hun ved årsskiftet kunne sætte sig i borgmesterstolen med hvad deraf følger. Velvidende, at de første 100 dage er afgørende for om hun får succes på posten. Hvis borgere og politiske kolleger kan deres politiske historie, vil de acceptere, at man ikke kommenterer eller forholder sig til en politisk leders gøren og laden, før de første 100 dage i stolen er overstået.

Kirstine Bille debuterer for alvor i det offentlige rum, når hun torsdag leder sit første egentlige byrådsmøde.


Sølvbryllup med mere

På det personlige plan kunne hun forleden fejre sølvbryllup sammen med gemalen Peter Vingerhoets. Det bliver fejret med en lille rejse, men borgmesteren er tilbage på sin pind allerede onsdag igen.
Senere på året kan hun fejre rund fødselsdag, 50 år, og så har hendes datter, Eva Maria, der de seneste to år har boet i Kina, meddelt at hun vil giftes i 2010 med Fregatten Jylland som kullisse.

Heldigvis hører Kirstine Bille ikke til typen, der får åndenød af for mange særdage i årets løb, så mærkedagene er lidt ekstra krydderi til rækken af mange politiske hverdage.Publiceret 22 January 2010 12:27