Debat Norddjurs:

Bølgerne gnaver sig ind på Anholt

Af Anne-Mette Winther Christiansen, Venstre Medlem af Folketinget og valgt i Djurskredsen:

"Der er blevet gjort meget på det trafikale område i hele Djurskredsen. For nylig blev der vedtaget en stor trafikpolitisk aftale, som blandt andet sikrer den nordlige omfartsvej ved Grenaa samt det nordlige hængsel. Men det er på sin plads, at vi ikke kun tænker i opgradering af vejnettet, men nu også tænker på, hvor vi står, når vi taler kystsikring. Og her tænker jeg i sær på Anholt.

Vi kender alle til det danske vejr og dets omskiftelighed – fra de lune sommerdag med høj sol til vinterens bidende kolde dage. Når vejret er særlig hårdt fører det til nedslidning og afgnavning af jordoverfladen, og det er et problem. Situationen er den, at havet stille og roligt "æder sig ind" på Anholt, hvilket betyder, at vejen visse steder blot er 3 meter fra kysten.

Jeg mener ikke, det vil være en holdbar løsning blot at flytte vejen, som det før har været diskuteret i Miljø- og teknikudvalget i Norddjurs som en mulig – og billigere – løsning. Vi skal sikre, at kysten forbliver intakt, og at Anholt dermed også forbliver intakt.
Anholt har brug for hjælp til dette. Og det mener jeg, at vi er ansvarlige for.
Derfor mener jeg, at vi bør sætte ind med penge fra den pulje, der er øremærket trafik til øer for dermed at sikre, at bølgernes rasen og det hårde vejr her i Norden ikke tvinger os væk fra kysten – og væk fra øer som Anholt."

Publiceret 21 January 2010 15:11