Syddjurs Friskoles ældste elev, Thomas Trane. Rønde, overrakte de mange penge til næstformand i 100 % til Børnene, Torgny Møller

Syddjurs Friskoles ældste elev, Thomas Trane. Rønde, overrakte de mange penge til næstformand i 100 % til Børnene, Torgny Møller

Stor check fra Syddjurs Friskole til børn i Afrika

Overskuddet fra værkstedsuge og bazar på Syddjurs Friskole blev overrakt til den velgørende organisation 100% til Børnene til støtte af børn i Kenya.

Af
Af Martin Schultz

En check på 17.000 kr. blev givet fra børnene på Syddjurs Friskole til børnene på lossepladsen i Kibarani i Kenya. Det beløb blev resultatet af friskolebørnenes værkstedsuge i januar, som sluttede med en bazar, hvor der blev solgt mad, skrotkunst og andre ting, fremstillet i løbet af værkstedsugen.
Initiativtageren og drivkraften i 100 % til Børnene, Signe Møller, opholder sig for tiden hos børnene i Kenya og derfor blev checken overrakt til Signes far, redaktør Torgny Møller, Vrinners Hoved, som er næstformand i den velgørende organisation.

Pengene gør en forskel

"De penge falder på et meget tørt sted," fortalte Torgny Møller til de 170 børn og deres lærere ved Syddjurs Friskoles fællesmøde torsdag. Et beløb i denne størrelsesorden kan give skolegang og mad i tre måneder til de omkring 150 børn i Kibarani.
"Helt konkret vil 12.000 kr. af Syddjurs Friskoles støttebeløb blive brugt til opførelsen af en sundhedsklinik i Kibarani. 100 % til Børnene driver denne klinik, hvor både børn og voksne på stedet kan få hjælp," fortæller Torgny Møller. De øvrige penge sikrer mad og skolegang til børnene i Kibarani.
Signe Møller besøgte Syddjurs Friskole før jul og fortalte om børnene på lossepladsen i Kenya. Børnene på Syddjurs Friskole besluttede selv at donere overskuddet fra værkstedsugen til 100% til Børnene.

Publiceret 21 January 2010 14:33