WEB-TV:

Store fisk fra isen

Der kan nu isfiskes på mange søer rundt om i landet, og der er gode muligheder for fangster. Men sørg for at passe på dig selv og andre der færdes på isen

Af
Tekst

foto og video: Mads Hussing

Det er langt fra hvert år at man kan isfiske på søerne i Danmark, men i år er vi heldige at få lov til at dyrke denne meget spændende hobby. Jeg var selv på isfiskeri i weekenden, og det gik over al forventning. Vi fik en god stribe gedder, med den største på 8,9, jeg fik selv en på 7-8 kg og så fik nogle stykker på 4-5 kg. En rigtig god dag, med masser af solskin, kulde og hårdt arbejde. For isfiskeri kan være hårdt arbejde, hvis man går systematisk til værk. 10-12 stænger, hvor man flytte den bagerste til et nyt hul hele tiden. Det vil sige at alle stænger få cirka to timer i hvert hul på isen, inden den bliver rykket videre. På den måde kan der affiskes temmelig meget vand.

Det kan også gøres noget nemmere og måske hyggeligere, med bare et par enkelte huller, en mindre fiskestang og en jig, balancepirk eller et par trekroge i en sild eller en skalle. Så kan der hygges med varm kakao, varme pølser i thermokande og ellers fortælles røverhistorier.

Vi fisker med flere stænger, og med agnfisk monteret på et par trekroge, fisket tæt over bunden.

Vi fisker med flere stænger, og med agnfisk monteret på et par trekroge, fisket tæt over bunden.

Vores tur munder ud i to programmer om isfiskeri til TV-kanalen dk4, og det er planen at de skal sendes fra mandag 1. marts. Du kan i denne artikel se en smagsprøve på programmet, og så ellers glæde dig til at der kommer større fisk på land i programmerne.

Isfiskeri kan alle finde ud af, det kræver ikke noget specielt grej, og hvis du har spørgsmål, så kan de stilles i forummet under denne artikel, så svarer jeg løbende.

Husk at smide is eller sne i de huller du har lavet, og eventuelt sætte en pind, så skøjteløbere og andre der færdes på isen, kan se at der skal passes på.

Fiskeriet bliver planlagt fra dagens start, hvor vi kigger på et dybdekort over søen.

Fiskeriet bliver planlagt fra dagens start, hvor vi kigger på et dybdekort over søen.

Publiceret 18 January 2010 11:45