Nørre Djurs HK træner Karsten Andersen kom ind på venstre fløj i anden halvleg og brillerede med en gammeldags husmandsfinte og to scoringer.

Nørre Djurs HK træner Karsten Andersen kom ind på venstre fløj i anden halvleg og brillerede med en gammeldags husmandsfinte og to scoringer.

Nedtælling til lokalopgør:

Kombattanter leverede gode generalprøver

Både Aastrup/Hammelev - Grenaa og Nørre Djurs HK slap godt fra weekendens kampe. Begge fik maksimalt udbytte, og kan nu se frem til søndagens lokalopgør i Grenaa Idrætscenter.

Af
Af Lars Norman Thomsen

På forhånd tegnede det til, at både ÅHG og Nørre Djurs HK skulle præstere på et højt niveau, hvis søndagens kampe skulle afkaste point. Begge hold bestod dog generalprøven med glans, og det på trods af, at ÅHG spillede badebold i hele første halvleg af udekampen mod aarhusianske ASA.
ÅHG vandt med 24 - 17, medens Nørre Djurs HK vandt med 33 - 24 over et HK Aarhus Nord mandskab, der gik op i limningen i anden halvleg.

"Lillebror" Pedersen med fornavnet Henrik satte tempoet i angrebsspillet hos Nørre Djurs. Søndagen gælder det tvekampen mod "Storbror" Pedersen med fornavnet Morten hos ÅHG.

Olsen outstanding

ÅHG var bagud ved halvtid med skuffende 13 - 11 i opgøret mod ASA, der blev spillet i en hal ovenpå Aarhus Svømmestadion. Selv den stærke keeper Benjamin Huss var tilsyneladende ramt af "klorluften", for han var helt ved siden af sig selv.
Det var den anden målmand Jens Olsen heldigvis ikke, og han leverede en anden halvleg, som cheftræner Torben de Place kun har et ord for: "Verdensklasse". Olsen lod sig kun passere 4 gange, og hans redningsprocent tangerede de helt uhørte 73 procent.

Nørre Djurs cheerleaders var på gulvet i pausen af søndagens hjemmekamp.

Nørre Djurs cheerleaders var på gulvet i pausen af søndagens hjemmekamp.

Larsen i fuldt flor

Da samtidig ÅHG, og især den finurlige fløj Kristian Larsen, tog sig sammen, leverede ÅHG den flotteste halvleg i denne sæson.
Muskelmændene, "De fantastiske 4", Mikkel Juul, Carsten Sander, Alf Sørensen og Jacob Sørensen, lukkede ASA skytterne helt ned, så ÅHG vandt anden periode med 13 - 4.
"Kampen viste at holdet i den grad er vokset og modnet over det sidste års tid. Der er aldrig nogen der slår op i banen, alle mand er determinerede og parate til at overvinde problemerne og vinde kampene," roser Torben de Place.
Kristian Larsen og Morten Pedersen delte topscorerværdigheden med syv mål hver.

ÅHGs målmand Jens Olsen var i en klasse for sig med en redningsprocent på 73.

ÅHGs målmand Jens Olsen var i en klasse for sig med en redningsprocent på 73.

Aldrig tvivl

Nørre Djurs HK skulle lige bruge fem minutter af opgøret mod HK Aarhus Nord, der stillede med en broget flok af spillere, hvor flere tydeligvis havde konditionelle problemer, før den velsmurte angrebsmaskine rullede derudaf.
Især unge Kasper Jespersen rullede sig helt ud og spillede en flot første halvleg med fire scoringer og flere gode oplæg.
Nørre Djurs HK førte 16 - 13 ved pausen. Føringen burde have været større, men udeholdets trinde Dennis Haagensen var i flere omgange god til at kyle bolden i kassen bag Nørre Djurs keeper Claus Allermann.
Alligevel sad man med følelsen af, at det kun var et spørgsmål om tid, før udeholdets kraftreserver slap op i det opskruede tempo.

ÅHG træner Torben de Place var uilfreds med sit holds indsats i første halvleg. Til gengæld havde han masser af roser til spillernes præstation efter pausen.

ÅHG træner Torben de Place var uilfreds med sit holds indsats i første halvleg. Til gengæld havde han masser af roser til spillernes præstation efter pausen.

Karsten Andersen

I anden halvleg gik det da også, som det måtte gå. Udeholdet lod sig provokere af flere dommerkendelser, der sandt for dyden heller ikke virkede rimelige, og det kulminerede med et rødt kort - tre udvisninger - til Jesper Thomsen midtvejs i anden halvleg.
Nørre Djurs HK formåede at holde koncentrationen og havde også råd til at sætte træner Karsten Andersen på banen på højre fløj. Det kom der to fine mål ud af, og en snedig frispilning af Benjamin Johansen på stregen.
Anden halvleg var som en god dag på kontoret, hvor man får alt fra hånden. Nørre Djurs HK fik tanket selvtillid før lokalopgøret, hvor den tidligere Viborg HK spiller Lars Jacobsen i centerforsvaret hos Nørre Djurs HK, bliver meget afgørende. Han var ikke med i det første opgør. Anders "Missil" Olsen nettede seks gang for Nørre Djurs, Henrik Pedersen, Henrik Elkjær og Kasper Jespersen hver fem gange.
Scenen er sat til på søndag.

Publiceret 18 January 2010 10:48