Baunhøj Mølle har et fyldt program for 2010.

Baunhøj Mølle har et fyldt program for 2010.

Baunhøj Mølle klar med årsprogram

Den genopførte mølle huser en lang række kulturelle oplevelser i 2010.

Af
Af Andreas Bo Jensen

I Baunhøj Mølles årsprogram fortælles om de samlede aktiviteter, som Møllelauget og møllersvendene selv arrangerer i Baunhøj Mølle i 2010. De omfatter både skiftende kunstudstillinger, mulighederne for at se og høre om den arbejdede mølle samt borgerlige vielser.
Kunstudstillingerne starter fredag 22. januar 2010 med åbning af udstilling med to lokale kunstnere, maleren Johanne Petersen, Balle, og keramikeren Helle Rittig, Dråby. Johanne Pedersens inspiration er naturens former, farver og linier, som ved brug af lys og skygge omsættes til dramatik på lærredet. Helle Rittig har arbejdet med forskellige opgaver fra udsmykning af bygninger og pladser til design af store blomsterkummer og historiske tidstavler for børn.

Højt niveau

Herefter følger et udstillingsprogram med maleri, grafik, skulptur og keramik af en række anerkendte kunstnere fra ind- og udland. Grenaa Kunst- og Musikforening står for tre af udstillingerne. I Baunhøj Mølle skal der vises kunst på højt niveau. Derfor arbejder Møllelauget med et stort netværk af kunstnere om at realisere udstillingerne og der samarbejdes med landets gallerier, som har kontakter til de anerkendte kunstnere. Bl.a. er det lykkedes at få maler Uffe Christoffersen, der er bosat i Sydfrankrig, men om sommeren opholder sig på Djursland, til at udstille sine kraftfulde malerier, der ofte har tigeren som motiv.

Publiceret 18 January 2010 11:45