SF'erne på billedet skal ifølge Venstres Hans Erik Husum ikke føre landspolitik i byrådssalen.

SF'erne på billedet skal ifølge Venstres Hans Erik Husum ikke føre landspolitik i byrådssalen.

Debat Norddjurs:

Landspolitik kontra kommunalpolitik

Det er af afgørende betydning, at man som borger, brancheorganisation eller kommune kommer med tilbagemeldinger til regeringen om uheldige virkninger.

Af
Af Hanne Mogensen

Hedegårdsvej 6

8585 Glesborg

"Hans Husum (V) er i Lokalavisen citeret for at sige, at SF skal udlade at føre landspolik i kommunalbestyrelsen. Udtalelsen kom i forbindelse med Jytte Schmidts forslag om, at Norddjurs kommune skulle være aktiv for at afskaffe den kollektive afstraffelse i forbindelse med andre kommuners "ulovlige" skatteforhøjelser.
Regeringen fastsætter ganske rigtigt reglerne, men de regler og afgørelser, der fastsættes, forbliver jo ikke inde i Folketinget. Tværtimod bliver reglerne og afgørelsen jo netop lavet for at virke på blandet andet kommuner og dermed borgere.
Hvis regeringen aldrig får tilbagemelding på sine mere eller mindre heldige og i dette tilfælde urimelige afgørelser, har den ikke skygge af chance for at handle og ændre regler og afgørelser.
Det er således af afgørende betydning, at man som borger, brancheorganisation eller kommune kommer med tilbagemeldinger om uheldige virkninger. Ellers er det også for nemt efterfølgende at sige: "Jamen, der var jo ingen der protesterede".
At et bredt udvalg af kommunerne står bag kommuneaftalen, viser måske bare, at et bredt udvalg af kommunerne har forhøjet skatten - og så kan det jo være ligemeget for dem.
Så jeg håber meget, at kommunalbestyrelsen - på mine og andre borgeres vegne - vil arbejde for at ændre den urimelighed."

Publiceret 14 January 2010 09:25