Erhvervslivet på Djursland inviteres til møde i Grenaa Idrætscenter 12. januar, hvor der bliver informeret om de opgaver, der venter i forbindelse med etableringen af havvindmølleparken mellem Grenaa og Anholt.

Erhvervslivet på Djursland inviteres til møde i Grenaa Idrætscenter 12. januar, hvor der bliver informeret om de opgaver, der venter i forbindelse med etableringen af havvindmølleparken mellem Grenaa og Anholt.

Erhvervslivet køres i stilling til at få del i licitationen ved havvindmølleparken ved Anholt

Fristen for at afgive bud på licitationen for den kommende store havvindmøllepark mellem Grenaa og Anholt er 7. april. Norddjurs Kommune kalder til møde for at sikre at det lokale erhvervsliv får en del af kagen.

Af
Af Anette Bonde

Hovedentreprenørerne på Anholt Havvindmøllepark bliver udpeget umiddelbart efter licitationsfristen 7. april, og hurtigt derefter begynder planlægningen af denne enorme entreprise, der kommer til at præge Grenaa og omegn i de følgende cirka to år.

Erhvervslivet forberedes

Udviklingsafdelingen i Norddjurs kommune har taget initiativ til, at de erhvervsdrivende i Norddjurs kommune kan blive forberedt til de opgaver der skal løses. Der er blevet nedsat en strategigruppe, og ansvarlige er blevet udpeget til at skabe sig et overblik over de mange forskellige opgaver. Det gælder både direkte opgaver som underleverandører og opgaver i forbindelse med alle de mennesker, der bliver udstationeret og gerne skal serviceres og have en god oplevelse af deres ophold på Djursland.

Møde 12. januar klokken 17 - 19

Udviklingsafdelingen og strategigruppen vil informere om projektet ved et møde tirsdag 12. januar klokken 17 til 19 på Grenaa Idrætscenter. Strategigruppen vil her komme med ideer til, hvordan erhvervslivet bedst byder ind på de forskellige opgaver - off-shore opgaver, opgaver på land, facility services med mere.
Alle relevante virksomheder opfordres til at deltage i mødet. Tilmelding kan ske til erhvervskonsulent i Norddjurs Kommune Lene Helbo Bachmann, tlf 8959 4074, mobil 2124 5095.

Ved bygningen af Horns Rev ved Esbjerg blev der opstillet 91 møller og ved siden af havvindmølleparken en beboelsesplatform, til at huse de medarbejdere, der skal servicere og vedligeholde vindmøllerne. Detaljerne omkring Anholt Vindmøllepark er endnu ikke kendte, men det skønnes at mellem 400-600 mennesker bliver involveret i etableringsfasen op til parken. Den skal være tilsluttet det danske elnet senest 31. december 2012.

Publiceret 09 January 2010 09:00