Lars Holdgaard (tv) hjalp Vivids cheftræner Kent Bargisen en måneds tid i efteråret 2009. Herefter stoppede Holdgaard efter aftale med Vivild, og den rutinerede træner siger nu, at det er slut med trænergerningen. Han runder snart de 60 år.

Lars Holdgaard (tv) hjalp Vivids cheftræner Kent Bargisen en måneds tid i efteråret 2009. Herefter stoppede Holdgaard efter aftale med Vivild, og den rutinerede træner siger nu, at det er slut med trænergerningen. Han runder snart de 60 år.

Seriefodbold:

Lars Holdgaard har stoppet trænergerningen

En af Djurslands mest estimerede fodboldtrænere er gået på pension. Han stoppede faktisk allerede i Vivild som assistenttræner i efteråret 2009.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hvem der skal sekundere cheftræner Kent Bargisen, når Vivild IFs seniorspillere har første træningssamling på lørdag, er endnu ikke afgjort.
Rutinerede Lars Holdgaard, Auning, der har assisteret først Peter Pedersen et års tid og ligeledes efter sommerferien hjalp Kent Bargisen i gang, er ikke længere til rådighed.
"Jeg stoppede faktisk allerede i slutningen af august 2009 efter at have hjulpet den ny træner i Vivild i starten, og det havde jo også på forhånd meddelt klubben, at jeg ville gøre," siger Lars Holdgaard, der om et halvt år runder de 60 år.
I de unge år spillede han divisionsfodbold i både Ikast og Vanløse, og han startede faktisk med at træne, da han var 14 år.
Siden har kun med få afbrydelser været borte fra træningsbanen.

Rykkede IF Midtdjurs

Lars Holdgaard flyttede til Djursland i 1977, hvor hans erhvervsmæssigekarriere ved militæret førte ham til Flyvestation Tirstrup, hvor han virkede som seniorsergent.
Samme år fik han ansættelse i IF Midtdjurs, hvor den engagerede træner løftede hele seniorafdelingen og rykkede op med både første- og andetholdet i den første sæson. Året efter var han kun en hårsbredde fra at rykke førsteholdet op i Serie 1.
Siden da har han trænet stort set alle klubber på Djursland med stor succes - ligesom han har fulgt sønnernes fodboldkampe, Dennis Holdgaard i Vivild og Søren Holdgaard, nu Blokhus FC, men tidligere stamspiller i bl.a. Randers FC.
"Nu er det slut, og det er definitivt," siger Lars Holdgaard, der efter lukningen af den militære del af Tirstrup Lufthavn, blev overflyttet til Karup.
Herfra går han på pension i juni 2010.

Møde i Vivild torsdag

Torsdag aften mødes folkene omkring Vivilds seniorafdeling for at snakke forårssæsonen. Herunder, hvem der skal supplere cheftræner Kent Bargisen og den nyansate målmandstræner Tony Henriksen.
"Det er korrekt, at Lars Holdgaard ikke er i Vivild længere. Vi havde en mudtlig aftale med ham om, at han kunne hjælpe til i det omfang, han havde tid, og det har vi været glade for," siger Kjeld Brix fra Vivilds fodboldafdeling.

Publiceret 06 January 2010 21:24