Årets fodboldturnering for skolepiger i Grenaa Idrætscenter foregår lørdag 6. marts.

Årets fodboldturnering for skolepiger i Grenaa Idrætscenter foregår lørdag 6. marts.

Fodbold for skolepiger i Grenaa Idrætscenter

De Samarbejdende Pigefodboldklubber er klar med en ny omgang indefodboldturnering målrettet piger på skolerne i og omkring Grenaa.

Af
Af Lars Norman Thomsen

De lokale skolepiger kan godt begynde at finde deres fodboldoutfit frem, for lørdag 6. marts går det løs med den 11. udgave af den årlige indefodboldstævne for skolehold i Grenaa Idrætscenter.
Stævnet arrangeres af "De Samarbejdende Pigefodboldklubber", der har Anita Gotfred Jørgensen, tidligere aktiv fodbold- og håndboldspiller på de bedste seniorhold i Grenaa IF, som koordinator og primus motor.

Piger spiller fodbold

Ideen med indestævnet er både at give pigerne en sjov dag med fodbold, men naturligvis også at gøde jordbunden for fremtidige spillere til klubberne i Grenaa-området.
"Vi har i en del år nu ligget med en holddeltagelse på omkring 60 procent, hvilket er meget tilfredsstilende, men vi vil gerne højere op," siger Anita Gotfred Jørgensen, der er den bedre halvdel til Grenaa IFs fodboldformand Tommy Jørgensen og mor til divisionsspilleren Joachim Gotfred, der spiller i Brabrand IF.
Da pigestævnet startede i 2000 deltog 23 hold. Til sammenligning deltog 65 hold sidste år.
Tidligere var det kun skolerne i Grenaa Kommune, der blev inviteret til at være med, men efter kommunalreformen i 2006 har arrangørerne også taget Voldby Skole og Rosmus Skole med i folden.

Stemning på lægterne

Skolefodboldkampe appellerer til masser af lir på tilskuerpladserne, og sådan har det også været ved de tidligere pigefodboldturneringer. Klassekammerater, forældre, søskende og bedsteforældre har været gode til at møde op og bidrage til den gode stemning.
Lokale sponsorer og Norddjurs Kommune er de økonomiske bagmænd bag stævnet. De økonomiske garanter gør det muligt for stævnearrangørerne at koncentrere sig om planlægning og afvikling. Op imod 40 personer fra involverede klubber er involveret i opgaven, fortæller Anita Gotfred Jørgensen.

Stævnet har igennem de 10 foregående år oplevet et stigende til stabilt antal klasser/hold der gerne vil prøve at spille fodbold; 2000: 23 hold 2001: 36 hold 2002: 46 hold 2003: 56 hold 2004: 62 hold 2005: 63 hold 2006: 63 hold 2007: 69 hold 2008: 67 hold 2009: 65 hold

Publiceret 06 January 2010 13:29