Lone Jensen fra Stutteri Thorskovgaard med avlshoppen Synolite og et af årets afkom Blixen.

Lone Jensen fra Stutteri Thorskovgaard med avlshoppen Synolite og et af årets afkom Blixen.

Lokalt stutteri nomineret til Hestesportens Galla

Stutteri Thorskovgaard ved Nimtofte er en af tre nominerede stutterier til titlen som Årets Opdrætter.

Af
Af Martin Schultz

Det lille stutteri Thorskovgaard på Sivested Mark mellem Nimtofte og Tøstrup har mulighed for at krone en spændende sæson med en sjælden hæder.
Årets Opdrætter er en af ni kategorier indenfor dansk galop, som hædres til Hestesportens Galla på Hotel Nyborg Strand lørdag 9. januar. Her mødes hele den danske elite indenfor dansk galop og trav for at hædre de dygtigste heste, trænere, ryttere og opdrættere.
Stutteri Thorskovgaard kommer til at konkurrere med Stutteri Hjortebo fra Bjerringbro og opdrætteren Berner Olsen fra Ringsted om æren som Årets Opdrætter.

Årets næstmest vindende opdrætter

Trods sin beskedne størrelse sammenlignet med andre opdrættere har Stutteri Thorskovgaard i 2009 været den næstmest vindende opdrætter indenfor galop hvad indløbne præmiepenge angår.
Stutteriet blev i år især kendt for hoppen Fru Heiberg, som blev nr. to og bedst placerede dansk opdrættede hest i det danske galopderby i Klampenborg. Der knyttede sig store forventninger til revanchen i det svenske derby på Jägersrobanen ved Malmö senere på året. Under løbet pådrog Fru Heiberg sig dog to komplicerede brud i sit højre knæ og måtte senere aflives.
Et andet markant resultat opnåede hoppen Vallee de Bois, som 6. september på Klampenborg Væddeløbsbane vandt det højest noterede løb i Skandinavien for to-årige heste. Vallee de Bois er norskejet og trænes i Norge.

Vil være med blandt de bedste

Stutteri Thorskovgaard har opdrættet Fuldblodsheste på Sivested Mark siden 1990.
Stutteriets besætning består i dag af fem hopper og en avlshingst, som ejes i fællesskab med to andre opdrættere. Hestene opdrættes med salg for øje i især Skandinavien.
"Vores mål er at opdrætte heste, som kan løbe med blandt de bedste og være med i de største løb i Skandinavien," siger Lone Jensen fra Stutteri Thorskovgaard.
"Nomineringen er en anerkendelse af vores opdræt. Vi er stolte over nomineringen, især når man ser på antallet af vores afkom. Men vores mål har altid været at producere kvalitet frem for kvantitet."

Hestesportens Galla

Ved Hestesportens Galla 9. januar i Nyborg skal der indenfor galoppen findes vindere i kategorierne Årets 2-Åring, Årets 3-Åring, Årets Ældre Hest, Årets Hest, Årets Galoptræner, Årets Jockey, Årets Amatørrytter, Årets Komet og Årets Opdrætter. Udover Stutteri Thorskovgaard er også hesten Loire nomineret som Årets 2-Åring. Loire ejes af Olav og Michael Sørensen, Frederikkesminde, Holme ved Ebeltoft. Loire er opdrættet af Berner Olsen og er afkom efter avlshingsten Dexterity, som ejes af blandt andet Stutteri Thorskovgaard og Berner Olsen i fælleseje.

Publiceret 03 January 2010 11:16