Kirstine Bille fik sin første ilddåb ved mandagens konstituerende møde i det ny Syddjurs Byråd.

Kirstine Bille fik sin første ilddåb ved mandagens konstituerende møde i det ny Syddjurs Byråd.

Syddjurs:

Konstitueringsmøde under afslappede former

Efter tre ugers kamp om magten skulle det ny Syddjurs Byråd kun bruge en god time på at konstituere sig.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det var småt med sylespidse bemærkninger, da det nysammensatte Syddjurs Byråds 27 politikere mandag for første gang sad på deres pladser i byrådssalen på Ebeltoft Rådhus.
Det var tydeligt at mærke, at humøret var højt og smilene mange.
Efter tre ugers magtspil var det konstituerende møde vel nærmest en forløsning for især de ledende politikere, der på det seneste har været i clinch med hinanden.
Venstres Ole Bjerregaard havde fået til opgave at byde velkommen, fordi han er det medlem af de 27 folkevalgte, som ingen af de øvrige formår at matche i forhold til anciennitet som medlem af et byråd.
Ole Bjerregaard har sammenlagt deltaget i byrådsarbejde i 24 år. Den kommende periode er altså hans syvende.

Jeg bærer med smil

Højskoletraditionen med at indlede byrådsmøderne med en sang bliver ført videre i det ny byråd. Ved konstitueringsmødet gjaldede alle med på Jeppe Aakjær og Carl Nielsens "Jeg bærer med smil min byrde" - måske som et lille apropos til det arbejde, der venter.
Herefter kunne SFs Kirstine Bille langt om længe bestige tronstolen, som tegn på, at hun uden modkandidater er valgt til at overtage borgmesterhvervet de kommende fire år.
"Jeg vil lige minde om, at en ny borgmester er valgt for alle fire år, og ligeledes, at vi ikke kan lave beslutningen om igen tirsdag," lød det fra Ole Bjerregaard, naturligvis med underforstået henvisning til de seneste ugers tradition med at samle sig om en ny borgmester, når det blev tirsdag.

Muntre stemning fortsatte

Med Kirstine Bille på plads ved bordenden fortsatte den muntre tone, og den ny borgmester fik ekspederet resten af den konstituerende mødedagsorden med fart og tempo.
De nye udvalgsformænd fik til en start lov til at præsentere deres udvalg, før det igen gik over stok og sten med at få sat navne på de politikere og andre, der i de kommende fire år skal varetage de mange bestyrelsesposter og tillidshverv, som skal besættes med nye ansigter, når et nyt byråd tager over efter et gammelt.
Efter en time var det slut med mødet og munterheden. 1. januar 2010 begynder en ny politisk hverdag.

Publiceret 08 December 2009 12:32