Aastrup/Hammelev - Grenaas finurlige fløj, Kristian Larsen, der er en rigtig tricktyv på en håndboldbane, ser frem til at møde Viby fra 2. dvision i landspokalturneringen.

Aastrup/Hammelev - Grenaas finurlige fløj, Kristian Larsen, der er en rigtig tricktyv på en håndboldbane, ser frem til at møde Viby fra 2. dvision i landspokalturneringen.

Seriehåndbold:

Aastrup/Hammelev - Grenaa trak 2. divisionshold

Jyllandsserieholdet Aastrup/Hammelev - Grenaa får tirsdag 15. december en sjov udfordring i landspokalturneringen, når Viby fra 2. division kommer på besøg i Aastruphallen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Topholdet i Jyllandsserien for Herrer, Åstrup/Hammelev-Grenaa, får taget temperaturen på holdets nuværende niveau, når Viby IF fra 2. division stiller op til landspokalkamp i Aastruphallen.
"Vi har ønsket os at få et divisionshold på hjemmebane, så det kan ikke være bedre. Samtidig får vi kampen umiddelbart efter, at første halvdel af vores egen turnering er færdigspillet. Det kan ikke passe bedre," kommenterer cheftræner Torben de Place lodtrækningen.
Viby IF har været i en af de hæderkronede 1. divisionshold i Århus i 6o'erne og 70'erne med flere landsholdsspillere, ikke mindst Egon Jensen, som senere blev lærer på Mølleskolen nær Grenaa.
Viby IF, der er nyoprykker, ligger placeret som nummer fem i 2. division efter ni spillerunder med ni point.

Hold øje med Nissen

Holdet består primært af unge spillere med bærende kræfter i bl.a. Jes Nissen, Rasmus Vibe og Søren Vestergaard og en god målmand i Mike Jensen. Særligt Jes Nissen på højre back skal Aastrup/Hammelev - Grenaa IF holde godt øje med. Han har i mange af holdets kampe i 2. division været holdets bedste målskytte.
"Viby har et par hurtige fløje, som giver holdet gode kontramuligheder. Ellers er holdet disciplineret. De holder presset på modstanderen så længe, at de som regel kommer til gode afslutninger. Det er et dynamisk hold, som vi glæder os til at måle vores egen styrke på, siger Torben de Place.
Viby IF trænes af Jan Lauridsen, tidligere landsholdsspiller og storskytte hos Aarhus KFUM, da KFUM'erne var stormagten i aarhusiansk håndbold.
Lauridsen slog senere også til som fodboldspiller på højt niveau, da han i en periode gjorde sig hos AGF i 1. division og endog blev noteret for en enkelt landskamp, da han med ti minutter igen blev skiftet ind til sin debut for fodboldlandsholdet i stedet for Brian Laudrup i OL-kvalifikationskampen mod Tyskland på udebane den 30. marts 1988. En kamp der i øvrigt endte 1-1.
Kampen i Aastruphallen tirsdag 15. december fløjtes op kl. 20.15.

Publiceret 05 December 2009 10:43