Fra v.: Ledende apoteker Lisbeth Høgh, Bent Nielsen og formand for Kolind Handelsstandsforening Jørns Schmidt, besigtiger lokalerne, der 1. marts bliver ny apoteksfilial i Kolind.

Fra v.: Ledende apoteker Lisbeth Høgh, Bent Nielsen og formand for Kolind Handelsstandsforening Jørns Schmidt, besigtiger lokalerne, der 1. marts bliver ny apoteksfilial i Kolind.

Nyt apotek åbner 1. marts 2010 i Kolind

1. marts 2010 åbner en ny apoteksfilial i den gamle stationsbygning i Kolind i Drasbeksgade, hvor byen i det hele taget bliver som forvandlet.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Efter en langgaber af en debat om den bedst mulige apoteksstruktur på Djursland, hvor Lægemiddelstyrelsen i første omgang anbefalede en fortsat struktur med fire hovedapoteker - Ørsted, Ebeltoft, Grenaa og Hornslet - kom der skred i tingene, da styrelsen før sommerferien valgte at lytte til et forslag fra de ledende apotekere i Ebeltoft, Hornslet og Grenaa.
Forslaget, der netop er blevet konfirmeret af Sundhedsministeren, opdeler Djursland i tre distrikter, hvor apotekerne i Ebeltoft, Grenaa og Hornslet er omdrejningspunkterne. Til de enkelte hovedapoteker er der knyttet apoteksfilialer, håndkøbsudsalg og medicinudleveringssteder, så Djursland er dækket godt ind. Desuden sikrer den ny struktur, hvad der naturligvis er alfa og omega, at der er mulighed for at lave en årlig omsætning, som kan finansiere driften.

Filial i Kolind

I Kolind var en af de lokale ildsjæle, Bent Nielsen, som altid vaks, da muligheden bød sig for, at Kolind skulle huse en apoteksfilial i stedet for det nuværende apoteksudsalg. I konkurrence med Ryomgård lykkedes det Kolind at få filialen. Ikke mindst fordi byen havde stedet og bygningen, der kunne huse en moderne apoteksfilial.
Ledende apoteker Lisbeth Høgh, Ebeltoft, var straks fyr og flamme, da Bent Nielsen foreslog hende at købe den gamle stationsbygning af DSB Ejendomme til formålet. Som sagt så gjort.
Håndværkerne er lige nu i fuld sving, og de skal ikke pille næse de kommende måneder. 1. marts 2010 er der første åbningsdag i den smukke gamle bygning, hvor det er Lisbeth Høghs klare holdning, at stedets historiske sjæl skal bevares.
Der er tale om en millioninvestering, også fordi Lisbeth Høgh investerer i en af de nye robotter, der selv magter opgaven med at sortere og fordele i de rigtige doseringer.
"Vi får virkelig fine forhold i Kolind, og jeg kan forsikre, at medarbejderne glæder sig," siger Lisbeth Høgh, der også har tænkt sig at få renoveret overetagen i den gamle bygning. Her er det planen at indrette en lejlighed til udlejning og ligeledes gøre plads til et kombineret møde- og undervisningslokale.
"I forhold til den plan for byforskønnelse af Kolind vi lige nu arbejder med sammen med Syddjurs Kommune, passer apoteket aldeles fint ind, fordi det netop bliver her i området ved Drasbeksgade, at borgerne forhåbentlig om nogle år vil opleve, at byen har taget et par skridt ud i fremtiden," siger Bent Nielsen.
Det er iøvrigt Lisbeth Høghs plan at gøre filialen i Kolind til stedet, hvor alle forsendelser skal ekspederes fra.
"Det vil være det bedste rent logistisk,"siger hun.

Ny struktur

Omsætning, befolkningstal og beliggenhed i nævnte prioriterede rækkefølge har været Lægemiddelstyrelsens pejlemærker i forsøget på at finde en holdbar struktur for apotekervæsenet på Djursland. Der bliver tre hovedapoteker i Hornslet, Grenaa og Ebeltoft. Dermed nedlægges hovedapoteket i Nimtofte og den supplerende bevilling i Ørsted. I stedet blivewr der apoteksfilialer i Auning og Kolind, håndkøbsudsalg i Ørsted, Nimtofte og Ryomgård.

Publiceret 05 December 2009 11:39